LAROXYL 25 mg 40 draje {Deva} Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laroxyl dozu, Laroxyl dozaj, Laroxyl doz aşımı, Laroxyl uygulama, Laroxyl kullanım şekli, Laroxyl kullanımı, Laroxyl kullanım süresi, Laroxyl açmı tokmu, Laroxyl nedir, Laroxyl ne için kullanılır, Laroxyl nasıl kullanılır, Laroxyl faydaları, Laroxyl etkileri, Laroxyl günde kaç kez, Laroxyl sabah mı akşam mı, Laroxyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Yetişkinler:

Önerilen başlangıç dozu günde üç kez bir draje Laroxyl (10 mg veya 25 mg)’dır. Gerekli olduğunda istenilen terapötik yanıt alınana kadar, doz kademeli olarak artırılabilir.

İdame dozu genellikle, günde 2-4 draje Laroxyl (25 mgj’dır. İdame tedavisinde verilecek miktar tek doz halinde ve tercihen akşamları ya da yatmadan hemen önce verilebilir. Nadir olarak günlük dozun 150 mg’ı aşması gerekebilir; ancak bununla birlikte, hospitalize hastalarda dozun 300 mg’a kadar yükseltilmesi bazen gerekli olabilir.

Adolesan ve yaşlılar. 25-50 mg günlük bölünmüş doz veya akşamları tek doz almalıdır.
Uygulama şekli:

Laroxyl drajeler ağız yoluyla alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Laroxyl, karaciğer fonksiyonu bozulan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Böbrek hastaların özel olarak doz ayarlaması gerekmemektedir.

Pediyatrik popülasyon: Laroxyl, 12 yaşından küçük hastalarda kullanımı

öneri İmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Trisiklik antidepresan zehirlenmesinin spesifik bir antidotu yoktur. Hastalar hospitalize edilmelidir ve tedavi semptomatik olmalı ve kardiyak destek (EKG ile izleme de dahil olmak üzere) vc solunum desteğine dayandınlmaİıdır.

Semptomlar

Toksisitenin nedeni: otonomik simi1 uçlarında ve beyinde antikolineıjik (antimuskarirıik. atropin benzeri) etkiler, kardiyak sodyum kanalı blokajı ve al adreneıjik reseptör blokajının birleşimidir. Buna ek olarak, trisiklik antidepresanlar aminlerin ve kardiyak geçiktiriei-düzeltici potasyum kanalıma (lkr) pre-snaptik alimim bloklar.

Özellikler yaygın olarak şunlardır: sinüs taşikardi. sıcak kuru cilt, ağız ve dit kuruluğu, büyümüş göz bebekleri, üıiner reiansiyoıı ve ileus. a taksiye İlerleme, nistagmus. ıraksak şaşılık ve derin koma ve respiratuar depresyona neden olabilecek uyku hali. Ekstansör plantar refleksleri ile artmış ton ve hiperrefleksi görülebilir. Derin komada, (beyin sapı refleksleri de dahil olmak üzere) tüm refleksler durabilir. Vakaların >%5Mnde konvülsiyonlar görülür ve hemodinamik uyuşmanın habercisi olabilir.

HKG özellikleri şunlardır: PR. QRS ve 01’ aralıklarının uzaması, spesifik olmayan ST segmenti ve T dalgası değişiklikleri ve atıiyoventriküler blok.

Metabolik asidoz mevcut olabilir. 1 lipotansiyon görülebilir ve şiddetli olabilir.

Bilinci kapalı hastalarda hipotermi ve rabdomiyoliz görülebilir. Zaman zaman deride kabartılar görülebilir.

İyileşme (canlanma) sırasında; konfüzyon. ajitasyon ve görsel halüsinasyonlar görülebilir. Serotonin toksisitesi özellikleri görülebilir. Bunlar şunlardır: merkezi sinir sistemi etkiieri (ajitasyon veya koma da dahil olmak üzere), otonomik instabilite (hiperpreksi de dahil olmak üzere) ve nöromüsküler eksitabilite (klonüs ve yükselmiş serum kreatin kinazı da dahil olmak üzere).

Bıı sendrom. eğer hastada akul doz aşımı varsa veya düzenli alındığında serotonerjik sinapslarda serotonik etkisini (salımı arttırarak, geri alımı veya metabolizmayı azaltarak veya serotonin reseptörlerini stimiile ederek) arttıran iki veya daha fazla ilaca, örneğin selektif serotonin geri alım inhibitörleri. monoamin oksidaz inhibitörleri, trisiklik antidepresanlar, venlafaksin, tramadol, triptans. liııezolid ve St Jolın’s Wort, ııyancı ilaç kullanımı (Örn. MDMA, amfetaminler, kokain, cathinone türevleri (mefedron vb.)), maruz kaldıysa bu sendromun görülme ihtimali daha yüksektir..

Aşırı dozdaki kardiyovasküler etkiler ve merkezi sinir sistemi etkileri; alkol, kardiyovasküler ajanlar ve diğer psikotropik ilaçlann eş zamanlı alımı ile artacaktır.

Tedavi

Karma doz aşımlarında benzodiazepin toksisiiesini tersine çevirmek için flumazenil vermeyin.

1. Hava yolunun açık olduğundan ve ventilasyonun yeterli olduğundan emin olun. Artcriyal kan gazlarını kontrol edin ve her tür hipoksiyi düzeltin. liiperkapııi mevcutsa, ventilasyon desteği endikedir.

2. Gastrik dekonıaminasyonun faydası belirsizdir. Hava yolunun korunmuş olması koşuluyla, eğer hasta 5 mg/kg alımdan sonraki 1 saat içinde gastrik dekoniaminasyon sergilerse, ağız veya nazo-gastrik tüp yoluyla aktif kömür göz önünde bulundurulmalıdır. Toksisite özellikleri olan ve yuiabilen veya kanül sokulmuş hastalarda 1-2 saat sonra ikinci doz kömür düşünülmelidir.

3. Kardiyak arrest sonrası, uzun süreli resüsitasyon başardı olabilir ve en az 1 saat süreyle devam ettirilmelidir.

4. Alımdan sonraki en az 6 saat süreyle gözlemleyin. BP, nabız ve kardiyak ritmi izleyin. Tekrarlayan EKG*ler gerçekleşlirilmelidir. 6 saale kadar asemptomatik kalan ve EKü’si normal olan hastaların, geç komplikasyon geliştirmesi olası değildir.

5. Üre ve elektrolitleri kontrol edin ve idrar sonucunu izleyin. Bilinci kapalı otan hastalarda serum kreatin ki nazını kontrol edin.

6. Ilipoksinin düzeltilmesine ve yeterli sıvı resüsitasyununa rağmen metabolik asidoz devam ediyorsa, intravenöz sodyum bikarbonat ile düzeltmeyi göz önünde bulundurun. QRS veya QT aralıklarının uzaması söz konusuysa, hızla düzeltine özellikle önemlidir.

7. İntravenöz diazepam veya lorazpam ile konvülsiyon ları kontrol edilin. Oksijen verin ve asit bazım ve metabolik bozuklukları düzeltin. Trisiklik doz aşımında fenitoin koııtraendikedir (çünkü trisiklik antidepresanlar ile biriike, sodyum kanallarım bloklar ve kardiyak aritmi riskini arttırabilir).

8. Yatağın ayağım yükselterek hipotansiyonu düzeltin. Şiddetli vakalarda, intravasküler hacmin genişletilmesi için kolloid uygulanması gereklidir (merkezi venöz basıncın izlenmesi gerekebilir). Sodyum bikarbonat ile alkalinizasvon hipotansiyonu düzeltebilir.

9. Ajite olmuş yetişkinler oral veya IV diazepam ile sakinleştirilebilir, etkisizse, oral veya parenteral haloperidol göz, önünde bulundurulmalıdır.

10. Hastalar şiddetli biçimde hipotansif ise. Glukagon lümg IV bolus verilebilir.

11. Eğer hasta hipotermik ise. konvansiyonel araçlarla tekrar yavaşça ısıtın.

12. Kğer hasta uzun bir süre bilinci kapalı kaldıysa, rabdomiyoliz ihtimaline karşı izleyin.

13. Trisiklik antidepresanların geniş dağılım hacmi nedeniyle, zorla diüresis. hemodiyaliz ve hemoperfüzyoıum hiçbir değeri yoktur.

14. Hastanın klinik durumuna göre endike olan diğer önlemler.

Doz aşımı genellikle bilerek gerçekleştiği için, hastalar iyileşme sürecinde diğer araçlarla intihar girişiminde bulunabilir. Bu İlaç sınıfındaki tedavilerde, kasıtlı veya kazara doz aşımı ile ölüm gerçekleşmiştir.