LARGOPEN 125 mg 80 ml süspansiyon Nedir

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Largopen nedir, Largopen ne için kullanılır, Largopen ne ilacı, Largopen neye yarar, Largopen ne işe yarar, Largopen neye iyi gelir, Largopen kullananlar, Largopen kullanımı, Largopen uygulama, Largopen etkileri, Largopen faydaları bilgilerini içerir.

2.LARGOPEN nedir ve ne için kullanılır?

LARGOPEN, bakteri denilen mikroorganizmaların oluşturduğu hastalıklarda kullanılan bir antibiyotiktir. Amoksisilin, bakterilerin hücre duvarlarını bozarak ölümlerine neden olur.

LARGOPEN süspansiyon, her 5 mL’lik ölçeğinde 125 mg amoksisilin içerir ve beyaz-beyazımsı, frambuaz kokulu homojen toz görünümündedir. 80 mL işaretli 100 mL’lik amber renkli cam şişede, 2.5 ve 5 mL işaretli ölçü kaşığı ve kullanma talimatı ile birlikte karton kutuda sunulmaktadır.

LARGOPEN, duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki çeşitli enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır:

  • Bademcik iltihabı (tonsillit), kafa kemiklerindeki boşluklarda gelişen iltihap (sinüzit), orta kulak iltihabı, boğaz enfeksiyonu gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarında
  • Bronşit, zatürree gibi alt solunum yolları ve akciğer enfeksiyonlarında
  • İdrar kesesi (mesane), böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarında
  • Lohusalık humması, düşük sonrası gelişen enfeksiyonlar, bel soğukluğu, yumurtalık kanalları, prostat iltihabı ve karın içi organlarda gelişen enfeksiyonlar gibi enfeksiyonlarda
  • Çıban, apse, yılancık, sivilceler gibi cilt enfeksiyonlarında
  • Bakterilerin neden olduğu kalp iç zarı enfeksiyonlarında