LAMISIL %1 15 gr krem Yan Etkileri

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lamisil yan etkileri, Lamisil etkileri, Lamisil zararları, Lamisil belirtileri, Lamisil uyarılar, Lamisil önlemler, Lamisil kilo aldırırmı, Lamisil zayıflatırmı, Lamisil zehirlenmesi, Lamisil cinsellik, Lamisil sorunlar, Lamisil uykusuzluk, Lamisil bağımlılık, Lamisil bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi LAMISIL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, LAMİSİL'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Şişlik ve ağrı, deri döküntüleri ya da kurdeşen (alerjik reaksiyon belirtileri) Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise kullanımı hemen durdurunuz, sizin LAMİSİL'e karşı ciddi alerjiniz var demektir.

Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür. Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• Uygulama yerinde kızarıklık

• Kaşınma ya da batma meydana gelebilir. Bunlar LAMİSİL'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Uygulama bölgesinde ender olarak kızarıklık, kaşıntı ve batma olur, ancak bu nedenle tedavinin kesilmesi nadirdir. Bu zararsız semptomlar daha ender görülen fakat tedavi kesilmesini gerektiren allerjik reaksiyonlardan ayırt edilmelidir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.