LAKTATLI RINGER 500 ml sol.setsiz Nedir

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laktatli Ringer nedir, Laktatli Ringer ne için kullanılır, Laktatli Ringer ne ilacı, Laktatli Ringer neye yarar, Laktatli Ringer ne işe yarar, Laktatli Ringer neye iyi gelir, Laktatli Ringer kullananlar, Laktatli Ringer kullanımı, Laktatli Ringer uygulama, Laktatli Ringer etkileri, Laktatli Ringer faydaları bilgilerini içerir.

2.LAKTATLI RINGER nedir ve ne için kullanılır?

LAKTATLI RINGER SOLÜSYONU, vücudun temel yapı taşları olan elektrolitleri içeren ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir.

LAKTATLI RINGER SOLÜSYONU 500 ve 1000 mililitrelik cam şişelerde sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

LAKTATLI RINGER SOLÜSYONU vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar. Bunun dışında vücutta bazı yapım-yıkım olayları sonucu bozulmuş asit-baz dengesinin düzenlenme ve idamesinde de kullanılır.

LAKTATLI RINGER SOLÜSYONU, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.