LAIRA 20 mg 28 film tablet Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laira nedir, Laira ne için kullanılır, Laira ne ilacı, Laira neye yarar, Laira ne işe yarar, Laira neye iyi gelir, Laira kullananlar, Laira kullanımı, Laira uygulama, Laira etkileri, Laira faydaları bilgilerini içerir.

2.LAIRA nedir ve ne için kullanılır?

LAİRA film tabletlerin her biri 20 mg sitalopram içerir.

LAİRA 28 tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

Beyaz renkli, yuvarlak, bombeli, bir yüzü tek çentikli, film kaplı tabletlerdir.

LAİRA selektif serotonin geri alım inhibitörüdür (S SRİ) ve antidepresanlar olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Beyindeki serotonin sistemine etki ederek serotonin düzeyleriniyükseltirler. Serotonin sistemindeki bozukluklar depresyon ve depresyonla ilişkilihastalıkların gelişmesinde önemli bir faktördür. Bu ilaçlar hastalığınızın belirtilerine nedenolan beyindeki bazı kimyasal dengesizlikleri düzeltmeye yardımcı olurlar.

LAİRA depresyon tedavisinde ve kendinizi daha iyi hissettiğinizde bu belirtilerin tekrarlanmasını önlemede yardımcı olmak için kullanılır.

Ayrıca, LAİRA tekrarlayan depresyonu olan hastalarda yeni depresif nöbetlerin oluşumunu önlemek üzere uzun dönem tedavide kullanılır.

LAİRA, panik atak eğilimi olan hastalarda ve obsesif kompulsif (saplantı-zorlantı) bozukluğu (OKB) olan hastalarda belirtilerin hafifletilmesinde yararlıdır.