LAFLEKS LAKTATLI RINGER solüsyonu 250 ml (setsiz) Nedir

Laurus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lafleks Laktatli Ringer nedir, Lafleks Laktatli Ringer ne için kullanılır, Lafleks Laktatli Ringer ne ilacı, Lafleks Laktatli Ringer neye yarar, Lafleks Laktatli Ringer ne işe yarar, Lafleks Laktatli Ringer neye iyi gelir, Lafleks Laktatli Ringer kullananlar, Lafleks Laktatli Ringer kullanımı, Lafleks Laktatli Ringer uygulama, Lafleks Laktatli Ringer etkileri, Lafleks Laktatli Ringer faydaları bilgilerini içerir.

2.LAFLEKS LAKTATLI RINGER nedir ve ne için kullanılır?

LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU, vücudun temel yapı taşları olan elektrolitleri içeren ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir.

LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU 100, 150, 250, 500 ve 1000 mililitrelik PP (polipropilen) torbalarda sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar. Bunun dışında vücutta bazı yapım-yıkım olayları sonucu bozulmuş asit-baz dengesinin düzenlenme ve idamesinde de kullanılır.

LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU ayrıca yara ve ameliyat bölgelerinin yıkanmasında, tedavi amaçlı devamlı ya da aralıklı yıkama için, çeşitli cerrahi ve tanısal

girişimlerde yıkama çözeltisi olarak, açık kalp ameliyatlarında kalp akciğer makinasında ve organ nakilleri ya da açık kalp ameliyatlarında ameliyat edilen bölgenin soğutulması amacıyla da kullanılır.

LAFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.