LAFLEKS %5 DEKSTROZ LAKTATLI RINGER solüsyonu 500 ml (setsiz) Nedir

Laurus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lafleks Dekstroz nedir, Lafleks Dekstroz ne için kullanılır, Lafleks Dekstroz ne ilacı, Lafleks Dekstroz neye yarar, Lafleks Dekstroz ne işe yarar, Lafleks Dekstroz neye iyi gelir, Lafleks Dekstroz kullananlar, Lafleks Dekstroz kullanımı, Lafleks Dekstroz uygulama, Lafleks Dekstroz etkileri, Lafleks Dekstroz faydaları bilgilerini içerir.

2.LAFLEKS nedir ve ne için kullanılır?

LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU, vücudun temel yapı taşları olan elektrolitleri içeren damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir.

LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU 100, 150, 250, 500 ve 1000 mililitrelik PP (polipropilen) torbalarda sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar. Bunun dışında vücutta bazı yapım-yıkım olayları sonucu bozulmuş asit-baz dengesinin düzenlenme ve idamesinde de kullanılır.

LAFLEKS % 5 DEKSTROZ LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.