LACTULAC 670mg/ml 200 ml şurup Yan Etkileri

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lactulac yan etkileri, Lactulac etkileri, Lactulac zararları, Lactulac belirtileri, Lactulac uyarılar, Lactulac önlemler, Lactulac kilo aldırırmı, Lactulac zayıflatırmı, Lactulac zehirlenmesi, Lactulac cinsellik, Lactulac sorunlar, Lactulac uykusuzluk, Lactulac bağımlılık, Lactulac bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi LACTULAC’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

LACTULAC için aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir:

Çok yaygın (10 kişide l’den fazla kişide görülebilir)

? ishal

Yaygın (10 kişide en fazla 1 kişide görülebilir)Yaygın olmayan (100 kişide en fazla 1 kişide görülebilir)

? ishale bağlı elektrolit dengesizliği

Tedavinin ilk birkaç gününde gaz oluşabilir ve genellikle birkaç gün sonra geçer. Belirtilen dozdan daha yüksek doz alındığında karın ağrısı ve ishal oluşabilir. Böyle durumlarda doz azaltılmalıdır.

Uzun zaman boyunca yüksek doz (normalde sadece hepatik ensefalopati (HE) tedavisinde kullanılan dozlar kadar) kullanırsanız, ishale bağlı olarak elektrolit dengesizliği yaşayabilirsiniz.

5 / 6

Yan etkilerin raporlanması

Sefuroksim genellikle iyi tolere edilen bir antibiyotiktir. Yan etkiler oldukça seyrektir ve genellikle hafif ve geçicidir. En sık karşılaşılan yan etkiler İV uygulamayı takiben görülen lokal reaksiyonlardır. Sefuroksim kullanımı ile bazı şahıslarda gastrointestinal rahatsızlıklar (diyare, bulantı), nadiren psödomembranöz kolit, eritema multiforme, Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekrolizis (egzantemik nekrolizis), deride kızarıklık, döküntü, hipersensitiviteye bağlı olarak ürtiker, ilaç ateşi, pruritis, pozitif Coombs testi, interstisyel nefrit, çok nadir olarak anaflaksi gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları, serum bilirubin ve karaciğer enzimlerinde geçici yükselmeler (ALT, AST ve LDH), hemoglobin ve hematokrit seviyelerinde azalma, eosinofili, lökopeni ve nötropeni gibi hematolojik parametrelerde değişiklikler, serum kreatinin ve/veya kan üre, azot değerlerinde yükselmeler ve kreatinin klerensinde azalma görülebilmektedir. İntramüsküler enjeksiyon yerinde geçici ağrı olabilir. Bu daha çok yüksek dozlarda meydana gelir. Ancak bu durum tedavinin kesilmesini genellikle gerektirmez. Nadiren intravenöz enjeksiyonu takiben tromboflebit görülebilir. BEKLENMEYEN BiR ETKi GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.