KLOPIS 75 mg 90 film tablet Nedir

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klopis nedir, Klopis ne için kullanılır, Klopis ne ilacı, Klopis neye yarar, Klopis ne işe yarar, Klopis neye iyi gelir, Klopis kullananlar, Klopis kullanımı, Klopis uygulama, Klopis etkileri, Klopis faydaları bilgilerini içerir.

2.KLOPIS nedir ve ne için kullanılır?

• KLOPİS 75 mg, 28 ve 90 film tablet içeren blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Film tabletler, pembe renkte, yuvarlak, bikonveks şeklinde, bir tarafi T işaretli, 9.0 mm çapmdadır.

• KLOPİS tabletin etkin maddesi olan klopidogrel antitrombositer ilaçlar adı verilen bir ilaç sınıfında yer alır. Trombositler, kırmızı ve beyaz kan hücrelerinden daha küçüktürler ve kan pıhtılaşması sırasında kümeler oluştururlar. Antitrombositer ilaçlar, bu kümelenmeyi engelleyerek, kan pıhtısı oluşumu riskini azaltır (kan pıhtısının oluşum sürecine tromboz adı verilir).

• Doktorunuz size KLOPİS’i aşağıdaki nedenlerden biri ya da birkaçı dolayısıyla reçetelemiş olabilir:

- Sizde damar sertliği (aterotromboz) varsa ve

- Daha önce kalp krizi, inme veya periferik arter hastalığı olarak bilinen bir hastalık geçirdiyseniz,

- “Kararsız angina” adı verilen şiddetli göğüs ağrısı veya “miyokard enfarktüsü” (kalp krizi) geçirdiyseniz. Bu durumda doktorunuzun size asetilsalisilik asit de reçetelemiş olması gerekir (asetilsalisilik asit, ağrı kesici, ateş düşürücü ve kan pıhtılaşmasını önleyici birçok ilacm içinde bulunan bir maddedir).

- Kalp atışlarınızın düzensiz olmasına neden olan ‘atriyal fibrilasyon’ adı verilen bir durumunuz varsa ve yeni pıhtıların oluşmasını ve mevcut pıhtıların büyümesini engelleyen ‘oral antikoagülanlar’ adı verilen ilaçlan (K vitamini antagonistlerini) kullanamıyorsanız. Sizin durumunuzda, oral antikoagülanlarm asetilsalisilik asitten veya KLOPIS + asetilsalisilik asit tedavisinden daha etkili olduğu size söylenmiş olmalıdır. Doktorunuz KLOPIS + astilsalisilik tedavisini, ‘ oral antikoagülanlan’ kullanamamanız ve önemli kanama riskinizin olmaması halinde reçete edecektir.