KLOGEL-A 75/75 mg 30 kapsül Nedir

Opto Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klogel-A nedir, Klogel-A ne için kullanılır, Klogel-A ne ilacı, Klogel-A neye yarar, Klogel-A ne işe yarar, Klogel-A neye iyi gelir, Klogel-A kullananlar, Klogel-A kullanımı, Klogel-A uygulama, Klogel-A etkileri, Klogel-A faydaları bilgilerini içerir.

2.KLOGEL-A nedir ve ne için kullanılır?

• KLOGEL-A 75 mg Klopidogrel’e eşdeğer 97,85 mg Klopidogrel bisülfat ve 75 mg Asetilsalisilik asit içeren renksiz şeffaf gövde, kırmızı renkli şeffaf kapak içinde beyaz renkli toz karışımı ve beyaz renkli enterik kaplı tablet şeklindedir.

• KLOGEL-A 75/75 mg kapsüller 30 ve 90 kapsüllük PVC/PVDC-Alüminyum blister ambalajda piyasaya sunulmaktadır.

• KLOGEL-A, etken madde olarak antitrombositer ilaç grubuna ait olan klopidogrel ve asetilsali silik asit içermektedir. Trombositler kan pıhtılaşması sırasında kümeler oluşturan çok küçük yapılardır. Antitrombositer ilaçlar, bu kümelenmeyi engelleyerek, kan pıhtısı oluşumu riskini azaltır (kan pıhtısının oluşum sürecine aterotromboz adı verilir).

• KLOGEL-A, sertleşmiş kan damarları (atardamarlar) içinde kan pıhtısı (trombus) oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır. Bu süreç, aterotromboz olarak adlandırılmakta ve inme, kalp krizi veya ölüm gibi aterotrombotik olaylara yol açabilmektedir.

• Doktorunuz size KLOGEL-A’yı iki ayrı ilaç ASA ve klopidogrelin yerine kan pıhtılaşmasını önlemek üzere vermiştir, çünkü “Kararsız angina” adı verilen şiddetli göğüs ağrısı veya “miyokard enfarktüsü” (kalp krizi) geçirdiniz. Bu durumun tedavisi için doktorunuz daralan veya tıkanan arterde etkili kan akımını tekrar sağlamak için size stent takmış olabilir.