KLINOKSIN 600 mg 1 ampül Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klinoksin nedir, Klinoksin ne için kullanılır, Klinoksin ne ilacı, Klinoksin neye yarar, Klinoksin ne işe yarar, Klinoksin neye iyi gelir, Klinoksin kullananlar, Klinoksin kullanımı, Klinoksin uygulama, Klinoksin etkileri, Klinoksin faydaları bilgilerini içerir.

2.KLINOKSIN nedir ve ne için kullanılır?

KLİNOKSİN, kas veya damar içine uygulanan berrak, renksiz-açık san renkli steril çözeltidir. KLİNOKSİN, linkozamid grubu bir antibiyotik olan Klindamisin (klindamisin fosfat şeklinde) içerir. Kutu içerisinde 4 ml’lik 1 adet tip I cam ampul şeklinde bulunur. KLİNOKSİN, doktorunuzun uygun görmesi durumunda, klindamisin’e duyarlı bakterilerin duyarlı suşlannın, duyarlı Chlamydia trachomatis suşlannın yol açtığı aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

Üst solunum yolu enfeksiyonları: Bademcik iltihabı, yutak-boğaz iltihabı (farenjit), sinüzit, orta kulak iltihabı, kızıl

Alt solunum yolu enfeksiyonlan; Bronşit, akciğer iltihabı, ampiyem ve akciğer absesi Çeşitli deri enfeksiyonlan: Akne, kıl dibi iltihabı (furonkül), selülit, derinin bulaşıcı yüzeysel mikrobik enfeksiyonu (impetigo), abse ve yara, erizipel ve dolama (paronişi). Kemik ve eklem enfeksiyonlan: Kemik ve kemik iliği iltihaplan (osteomiyelit), kan iltihaplan (septik artrit).

- Jinekolojik (kadın üreme sistemi ile ilgili) hastalıklar

Kann içi enfeksiyonları; Kann zan iltihabı (peritonit) ve kann içi absesi gibi Bazı diş ve diş eti enfeksiyonlan: Diş eti absesi ve diş eti iltihabı (periodontit)

KLİNOKSİN, enfeksiyonun kana yayıldığı durumlarda (septisemi), kalp iç yüzeyinin iltihabı (endokardit) ya da AIDS hastalanndaki bazı enfeksiyonlar gibi daha ciddi olgulann tedavisinde de kullanılabilir.

KLİNOKSİN beyne geçmez, beyindeki ciddi enfeksiyonlann tedavisi için uygun değildir. Malarya tedavisinde KLİNOKSİN ’in kapsül tek başına veya diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında etkilidir.