KLAVUPEN 625 mg 15 tablet Yan Etkileri

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klavunat yan etkileri, Klavunat etkileri, Klavunat zararları, Klavunat belirtileri, Klavunat uyarılar, Klavunat önlemler, Klavunat kilo aldırırmı, Klavunat zayıflatırmı, Klavunat zehirlenmesi, Klavunat cinsellik, Klavunat sorunlar, Klavunat uykusuzluk, Klavunat bağımlılık, Klavunat bırakma bilgilerini içerir.

Gastrointestinal: Bulantı, kusma, diyare görülebilir. Ürünün kullanımı ile gastrointestinal yan etkiler görülmesi halinde, Klavupen Pediatrik süspansiyon yemeklerden hemen önce alınması ile bu belirtiler asgari düzeye indirilebilir.
Hipersensitivite reaksiyonları:
Eritematöz makülopapüler döküntüler ve ürtiker, kaşıntı, anjioödem görülebilir. Ürtiker ve diğer deri döküntüleri ile serum hastalığı benzeri reaksiyonlarantihistaminik ve gerekirse sistemik kortikosteroid uygulaması ile kontrol altına alınabilir. Bu tip reaksiyonlar görülmesi halinde tedavinin kesilmesi uygundur.
Karaciğer: Hafif bir SGOT artışı bildirilmiş olmakla beraber klinik önemi bilinmemektedir.
Renal: İnterstisyal nefrit ve hematüri nadiren görülebilir.
Kan ve lenf sistemi: Anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz görülebilir. Ancak tedavinin kesilmesi ile normale döner.
Santral sinir sistemi: Reversibl hiperaktivite, anjitasyon, anksiyete, ,nsomnia nadiren görülebilir.