KLAMOKS ES 600/42.9 mg oral süspansiyon için kuru toz 100 ml Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klamoks dozu, Klamoks dozaj, Klamoks doz aşımı, Klamoks uygulama, Klamoks kullanım şekli, Klamoks kullanımı, Klamoks kullanım süresi, Klamoks açmı tokmu, Klamoks nedir, Klamoks ne için kullanılır, Klamoks nasıl kullanılır, Klamoks faydaları, Klamoks etkileri, Klamoks günde kaç kez, Klamoks sabah mı akşam mı, Klamoks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloj i/uygulama sıklığı ve süresi:

Önerilen KLAMOKS ES dozu, 10 gün boyunca, 12 saat arayla, ikiye bölünmüş doz halinde verilen 90/6.4 mg/kg/gün’dür (aşağıdaki tabloya bakınız). Ağırlığı 40kg’ın üzerinde olan pediyatrik hastalar veya yetişkinler üzerinde herhangi bir deneyim yoktur. 3 aylıktan küçük çocuklarda KLAMOKS ES ile ilgili klinik veri bulunmamaktadır.

KLAMOKS ES 600mg/42.9 mg oral süspansiyon diğer amoksisilin-klavulanat süspansiyonlarıyla aynı miktarda klavulanik asit (potasyum tuzu olarak) içermez.

KLAMOKS ES 600mg/42.9 mg oral süspansiyon, her 5 ml’de 42.9 mg klavulanik asit içerirken, KLAMOKS-BID 200/28 mg Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz her 5 ml’de

28.5 mg klavulanik asit, KLAMOKS-BID Fort 400/57 mg Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz ise her 5 ml’de 57 mg klavulanik asit, içerir. Bu nedenle, KLAMOKS-BID 200/28 mg Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz ve KLAMOKS-BID Fort 400/57 mg Süspansiyon Hazırlamak İçin Kuru Toz, KLAMOKS ES 600 mg/42.9 mg oral süspanisyon hazırlamak için kuru toz yerine kullanılmamalıdır çünkü bu ürünler birbirlerinin yerine kullanılamaz.

Uygulama şekli:

Gastrointestinal intorleransı en aza indirmek için KLAMOKS ES yemeğe başlamadan hemen önce alınmalıdır.

Tedavi, gözden geçirilmeden 14 günden fazla uzatılmamalıdır.

Tedavi parenteral olarak başlatılıp bir oral preparat ile sürdürülebilir.

Kullanmadan önce oral süspansiyon iyice çalkalanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Kreatinin klerensi 30ml/dak veya üzerinde olan çocuklarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Kreatinin klerensi 30ml/dak altında olan çocuklarda KLAMOKS ES kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Karaciğer yetmezliğinde doz dikkatli bir şekilde ayarlanmalıdır; karaciğer fonksiyonları düzenli aralıklarla izlenmelidir. Doz önerisinde bulunmaya temel teşkil edecek yeterli veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Yukarıda belirtilen pozoloj i/uygulama sıklığı ve süresi bilgileri pediyatrik popülasyon için geçerlidir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Gastrointestinal semptomlar ve sıvı ile elektrolit dengesinin bozulması açıkça görülebilir. Gastrointestinal semptomlar semptomatik olarak ve su ile elektrolit dengesine dikkat edilerek tedavi edilebilir.

Bazı olgularda, böbrek yetmezliğine yol açan amoksisilin kristalürisi görülmüştür (bkz. bölüm 4.4).

KLAMOKS ES dolaşımdan hemodiyaliz ile uzaklaştırılabilir.

Zehir kontrol merkezinde yapılan 51 pediyatrik hastanın katıldığı prospektif bir çalışma amoksisilinin 250 mg/kg’dan daha düşük aşırı dozlarının anlamlı klinik belirtilerle ilişkili olmadığını ve midenin yıkanmasını gerektirmediğini göstermiştir.