KLAMOKS 625 mg 14 film tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klamoks dozu, Klamoks dozaj, Klamoks doz aşımı, Klamoks uygulama, Klamoks kullanım şekli, Klamoks kullanımı, Klamoks kullanım süresi, Klamoks açmı tokmu, Klamoks nedir, Klamoks ne için kullanılır, Klamoks nasıl kullanılır, Klamoks faydaları, Klamoks etkileri, Klamoks günde kaç kez, Klamoks sabah mı akşam mı, Klamoks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar*:

Hafif ve Orta Şiddetli Enfeksiyonlar: Günde 2 kez 625 mg tablet Şiddetli Enfeksiyonlar: Günde 2 kez 1 g tablet Dental enfeksiyonlarda doz (ör. Dentoalveolar abseler)

Yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklar*: 5 gün günde 2 kez bir KLAMOKS 625 mg * KLAMOKS 625 mg ve 1 g tabletleri 12 yaş ve altı çocuklar için uygun değildir.

Uygulama şekli:

Tabletler çiğnenmeden bütün olarak yutulmalıdır. Eğer gerekirse, tabletler ikiye bölünebilir ve çiğnenmeden yutulur.

Gastrointestinal rahatsızlık potansiyelini en aza indirmek için yemek başlangıcında alınmalıdır. KLAMOKS'un absorpsiyonu yemek başlangıcında alındığında en yüksektir. Tedavi süresi, tedavi gözden geçirilmeksizin 14 günü aşmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Yetişkinler:

KLAMOKS 1 g tablet sadece glomerüler filtrasyon oranı >30 mL/dak olan hastalarda kullamimalıdır.

Hafif yetmezlik (kreatinin klerens >30 mL/dak) - Doz ayarlamaya gerek yoktur. (Günde 2 kez bir 625 mg tablet veya günde 2 kez bir 1 g tablet)

Orta şiddette yetmezlik (kreatinin klerens 10-30 mL/dak) - Günde 2 kez bir 625 mg tablet 1 g tablet verilmemelidir.

Şiddetli yetmezlik (kreatinin klerens <10 mL/dak) - Her 24 saatte bir 625 mg tabletten fazla verilmemelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Doz ayarlaması dikkatli yapılmalı ve hepatik fonksiyonlar belirli aralıklar ile izlenmelidir.

Pediyatrik popttlasyon:

KLAMOKS 12 yaş altı çocuklardaki bakteriyel enfeksiyonlar için süspansiyon şeklinde bulunmaktadır. KLAMOKS süspansiyonlar için prospektüslerine bakınız.

Doz aşımı ve tedavisi

Gastrointestinal semptomlar ve sıvı ve elektrolit dengesinin bozulması görülebilir. Gastrointestinal semptomlar, semptomatik olarak ve su/elektrolit dengesine dikkat edilerek tedavi edilebilir. Amoksisİlin ile bazı olgularda böbrek yetmezliğine yol açan kristalüri görülmüştür (bkz. Özel kullanım uyanlan ve önlemleri). KLAMOKS dolaşımdan hemodiyaliz ile uzaklaştınlabilir.