KLACID MR 500 mg 20 kont. sal. tablet Dozu

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klacid dozu, Klacid dozaj, Klacid doz aşımı, Klacid uygulama, Klacid kullanım şekli, Klacid kullanımı, Klacid kullanım süresi, Klacid açmı tokmu, Klacid nedir, Klacid ne için kullanılır, Klacid nasıl kullanılır, Klacid faydaları, Klacid etkileri, Klacid günde kaç kez, Klacid sabah mı akşam mı, Klacid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Klacid MR Tablet’in yetişkinler için önerilen genel dozu yiyeceklerle birlikte, günde bir defa 500 mg’dır. Daha şiddetli hastalıklarda, doz günde bir defada 2 tablete (1000 mg) çıkartılabilir.

Yetişkinler için doz tablosu

Uygulama sıklığı ve süresi:

Toplumdan kazanılmış pnömoni ve sinüzit için gereken 6 - 14 günlük tedavinin dışında, normal tedavi süresi 5 - 14 gündür.

Uygulama şekli:

Tablet bütün olarak kırılmadan ve çiğnenmeden her gün aynı saatte yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/karaciğer yetmezliği:

ı). Orta derecede böbrek

Karaciğer fonksiyonu bozuk hastalara klaritromisin uygulanırken dikkatli olunmalıdır.
Klaritromisin böbrek fonksiyonları normal, ama karaciğer bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması yapılmadan uygulanabilir (bkz. bölüm 4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri).

Pediyatrik popülasyon: Klacid MR Tablet çocuklara verilmemelidir. Çocuklarda kullanılmak üzere süspansiyon formları bulunmaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Klaritromisinin aşın miktarlarda alımımn, gastrointestinal (mide-bağırsakta) semptomlar vermesi beklenebilir. Bipolar bozukluk öyküsü olan bir hasta 8 g klaritromisin almış ve mental durumda değişmeler, paranoid davranışlar, hipokalemi ve hipoksemi gözlenmiştir. Aşın doza eşlik eden advers reaksiyonlar, absorbe edilmemiş ilacın uygun eliminasyonu ve destekleyici tedavi ile kontrol altına alınmalıdır. Diğer makrolidlerle olduğu gibi, klaritromisinin plazma seviyeleri hemodiyaliz veya periton diyalizinden etkilenmez.