KEYTRUDA 100 mg/4 ml (25 mg/ml) infüzyonluk çözelti Saklanması

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Keytruda saklanması, Keytruda muhafazası, Keytruda soğuk, Keytruda nem, Keytruda karanlık, Keytruda ambalaj, Keytruda çocuklardan saklanması, Keytruda son kullanma tarihi, Keytruda firması, Keytruda kullanma talimatı, Keytruda üretici firma bilgilerini içerir.

5.KEYTRUDA'in saklanması

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra KEYTRUDA'i kullanmayınız.

Kullanılmayan ilaçlar veya atık malzemeler yerel yönetmeliklere uygun şekilde atılmalıdır.

Ruhsat sahibi: Merck Sharp Dohme İlaçlan Ltd.Şti. Levent - İstanbul

Üretim yeri : MSD Ireland (Carlow)

Dublin Road, Carlow - İrlanda

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ

İÇİNDİR

İnfüzvonun hazırlanması ve uygulanması

  • Flakonu çalkalamayınız.
  • KEYTRUDA flakonunun oda sıcaklığına ulaşmasını bekleyiniz.
  • Seyreltmeden önce sıvı flakon 24 saate kadar süreyle buzdolabı dışında saklanabilir(25°C’de veya daha düşük sıcaklıkta).
  • Parenteral tıbbi ürünler uygulanmadan önce partiküllü madde ve renk değişikliğiyönünden gözle kontrol edilmelidir. KEYTRUDA renksiz ile açık sarı arası renkteberrak veya hafifçe opalesan bir çözeltidir. Partiküller gözlenirse flakonu atınız.
  • Gereken hacimde (4 mL’ye (100 mg) kadar) KEYTRUDA’yı çekiniz ve %0.9 sodyumklorür veya %5 glukoz içeren bir intravenöz torbasına aktararak son konsantrasyonu1-10 mg/mL arasında değişen bir seyreltik solüsyon hazırlayınız. Seyreltilensolüsyonu yavaşça alt-üst ederek karıştanız.
  • Kullanım esnasında, seyreltilmiş solüsyonun kimyasal ve fiziksel stabilitesi odasıcaklığında 24 saat saklama için (25°C’de veya daha düşük sıcaklıkta) gösterilmiştir.Mikrobiyolojik yönden ürün derhal kullanılmalıdır. Seyreltilmiş solüsyonudondurmayınız. Eğer hemen kullanılmazsa, kullanım esnasındaki saklama süreleri vekoşulları kullanıcının sorumluluğundadır ve toplam 24 saati geçmemelidir. Bu 24saatlik bekleme süresi 6 saate kadar oda sıcaklığında (25°C’de veya daha düşüksıcaklıkta) saklamayı içerebilir; bunun ötesindeki ilave herhangi bir saklama 2°C-8°C’de olmalıdır. Eğer buzdolabında saklanırsa, kullanımdan önce flakonlann ve/veyaintravenöz torbaların oda sıcaklığına ulaşmasını bekleyiniz. İnfüzyon çözeltisini steril,pirojenik olmayan, proteinlere düşük oranda bağlanan 0.2-5 mikrometreTik bir hat içiya da ilave filtre kullanarak 30 dakika süreyle intravenöz yolla uygulayınız.
  • Aynı infüzyon hattından başka tıbbi ürünleri aynı anda uygulamayınız.
  • KEYTRUDA tek kullanımlıktır. Flakonda kalan kullanılmamış kısmı atınız.
  • Kullanılmamış ürünler yada atık materyaller ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü yönetmeliği’ ve ‘Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri’ne uygun olarak imha edilmelidir.