KETORAL 200 mg 30 tablet Yan Etkileri

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ketoral yan etkileri, Ketoral etkileri, Ketoral zararları, Ketoral belirtileri, Ketoral uyarılar, Ketoral önlemler, Ketoral kilo aldırırmı, Ketoral zayıflatırmı, Ketoral zehirlenmesi, Ketoral cinsellik, Ketoral sorunlar, Ketoral uykusuzluk, Ketoral bağımlılık, Ketoral bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi KETORAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa KETORAL’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Yüz, ağız ve boğazda şişme (anjiyonörotik ödem), nefes darlığı ile birlikte kan basıncında aşın düşme şeklinde şiddetli aleıjik ve anaflaktik reaksiyonlar;

Bunlann hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin KETORAL’e karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatınlmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Vücudun çeşitli yerlerinde morarma, çürük ve bereler (kan pulcuklannda azalma belirtileri olabilir),

• Aniden aşın bulantı / kusma, görme bozukluğu (kafa içi basınç artması belirtileri olabilir), • İştahsızlık, bulantı, kusma, halsizlik, gözlerin ve/veya cildin sarı renk alması, kann ağnsı ya da koyu renkli idrar (karaciğer iltihabı belirtileri),

Bunlann hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Aşağıdaki yan etkiler yaygın olarak bildirilmiştir (10 kişide l’den az, 100 kişide l’den fazla kişiyi etkileyen): Baş ağrısı, karın ağnsı, ishal, bulantı, karaciğer fonksiyonlannda anormallik.

Aşağıdaki yan etkiler yaygın olmayarak olarak bildirilmiştir (100 kişide l’den az, 1000 kişide l’den fazla kişiyi etkileyen): Aleıjik durumlar, erkeklerde meme büyümesi, alkole karşı dayanıksızlık, iştahsızlık, kandaki lipid düzeylerinde yükselme, iştah artışı, uykusuzluk, sinirlilik, baş dönmesi, kanncalanma/iğnelenme, uykulu hal, ışıktan ürkme, oturur ya da yatar durumda iken ayağa kalkıldığında kan basıncının düşmesi, burun kanaması, kamın üst tarafında ağn, kabızlık, ağız kuruluğu, ağızda tat duyusu değişikliği, hazımsızlık, kannda gaz, dilde renk değişikliği, kusma, sanlık, saç dökülmesi, deri iltihabı, deride kızanklık, kaşıntı, döküntü, kurdeşen, deride aşırı kuruluk ve pullanma, kas ağnsı, ay hali kanamalannda bozulma, aşırı zayıflık ve halsizlik, üşüme/titreme, bitkinlik, sıcak basmalan, kınklık, vücudun çeşitli bölgelerinde sıvı toplanması (ödem), ateş.

Aşağıdaki yan etkiler çok seyrek olarak bildirilmiştir (10.000 kişide l’den az kişiyi etkileyen): Böbrek üstü bezi yetmezliği, karaciğerde bozukluk, ışığa karşı hassasiyet, eklem ağnsı, erkeklerde sertleşme bozukluğu, sperm sayısında azalma (önerilen günlük tedavi dozlan olan 200-400 mg/gün’den yüksek dozlarda).

Bunlar KETORAL’in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Hepatotoksisite, çok nadiren jinekomasti, bulantı, kusma, diare, kaşıntı, deri döküntüsü, ürtiker, baş ağrısı, baş dönmesi bildirilmiştir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.