KETAVEL %1.25 jel 60 gr Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ketavel dozu, Ketavel dozaj, Ketavel doz aşımı, Ketavel uygulama, Ketavel kullanım şekli, Ketavel kullanımı, Ketavel kullanım süresi, Ketavel açmı tokmu, Ketavel nedir, Ketavel ne için kullanılır, Ketavel nasıl kullanılır, Ketavel faydaları, Ketavel etkileri, Ketavel günde kaç kez, Ketavel sabah mı akşam mı, Ketavel fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

KETAVEL, ağrılı ve inflamasyonlu bölgeye günde 2-3 kez sürülebilir.

Toplam günlük doz 7.5 g’ı (yaklaşık 14 cm civarında jel) geçmemelidir.

Tedavi süresi en fazla 7 gün ile sınırlandırılmalıdır.

Uygulama şekli:

KETAVEL jel, topikal olarak uygulanır. Hafifçe ovarak jelin tamamen emilmesi sağlanmalıdır.

Mukozaya ve göze temasından kaçınılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Jel formunda sistemik etkilerin minimum olmasına rağmen, non-steroidal antiinflamatuvar ilaçların (NSAİİ) sistemik etkileri transdermal geçişe, uygulanan jel miktarına, uygulananyüzeye, derinin bütünlük derecesine, tedavinin süresine ve tıkayıcı pansuman yapılıpyapılmadığına bağlı olarak ortaya çıkabilir (sindirim sitemi ve böbrekler üzerine etkiler). Bunedenle özellikle ciddi böbrek yetmezliği veya ciddi karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatlikullanılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Topikal uygulamaya bağlı doz aşımı görülmez. Kazayla yutulması halinde yutulan miktara bağlı olarak sistemik etkilere yol açabilir. Bu durumda destekleyici ve belirtilere yöneliktedavi ve gastrik lavaj uygulanmalıdır. Deksketoprofen trometamol vücuttan diyaliz ileuzaklaştırılabilir.