KEMIDAT 6 mg/6 ml IV infüzyon için konsantre çözelti içeren flakon Nedir

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kemidat nedir, Kemidat ne için kullanılır, Kemidat ne ilacı, Kemidat neye yarar, Kemidat ne işe yarar, Kemidat neye iyi gelir, Kemidat kullananlar, Kemidat kullanımı, Kemidat uygulama, Kemidat etkileri, Kemidat faydaları bilgilerini içerir.

2.KEMIDAT nedir ve ne için kullanılır?

  • KEMİDAT, etkin maddesi ibandronik asit olan infiizyon için konsantre solüsyon içeren flakon formundadır. Çözeltinin 1 mL’si 1 mg ibandronik asit ihtiva etmektedir. Her bir flakon, 6 mL çözelti içinde 6 mg ibandronik asit içerir. Her kutuda 6 mg/6 mL’lik 1 ve 5 adet flakon bulunmaktadır.
  • KEMİDAT’ın etkin maddesi ibandronik asit, bisfosfonatlar olarak bilinen ilaç grubuna dahildir. Kemiklerden artmış kalsiyum kaybını engeller (kemik yıkımı) ve ayrıca kanın sıvı kısmındaki (serum) artmış kalsiyum düzeylerini normale döndürür. Aynı zamanda kanser hücrelerinin kemiğe yayılması sonucu oluşan kemik komplikasyonlarını ve kırıklarını engeller.
  • KEMİDAT aşağıdaki durumlarda kullanılır:
  • - Tümörler sonucu anormal (patolojik) olarak artmış serum kalsiyum seviyelerinin (hiperkalsemi) tedavisinde,

    - Kanser hücreleri kemiğe yayılmış olan meme kanseri hastalarındaki iskelet ile ilgili bozuklukların (anormal kırıklar, ışın tedavisi ve ameliyatı gerektiren kemik rahatsızlıklarının) önlenmesinde.