KARDOZIN 2 mg 20 tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kardozin nedir, Kardozin ne için kullanılır, Kardozin ne ilacı, Kardozin neye yarar, Kardozin ne işe yarar, Kardozin neye iyi gelir, Kardozin kullananlar, Kardozin kullanımı, Kardozin uygulama, Kardozin etkileri, Kardozin faydaları bilgilerini içerir.

2.KARDOZIN nedir ve ne için kullanılır?

KARDOZİN, 20 tablet içeren blister ambalajlarda bulunur.

KARDOZİN alfa-blokerler adı verilen bir grup tansiyon ilacından biridir. Yüksek kan basıncını veya erkeklerde prostat bezinin büyümesinin neden olduğu belirtileri tedavi etmek için kullanılır.

KARDOZİN kan damarlarını genişletip kanın damarlardan daha kolay geçmesini sağlayarak, yüksek kan basıncının (hipertansiyon) tedavi edilmesi için kullanılabilir. Bu, kan basıncının düşmesine yardımcı olur. Kan basıncını düşüren tek ilaç ile yeterli derecede kontrol altına alınamayan hastalarda KARDOZİN, diğer tansiyon ilaçlan ile birlikte kullanılabilir.

Prostat bezinde büyüme olan hastalarda KARDOZİN, idrara çıkma zorluğu ve/veya sık idrara çıkma tedavisi için kullanılır. Bu durum prostat bezi büyümüş hastalarda yaygındır. KARDOZİN. mesane çıkışı ve prostat bezi etrafındaki kası rahatlatarak kolay idrara çıkış sağlar.