KAMFOLIN 50 gr pomad Yan Etkileri

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kamfolin yan etkileri, Kamfolin etkileri, Kamfolin zararları, Kamfolin belirtileri, Kamfolin uyarılar, Kamfolin önlemler, Kamfolin kilo aldırırmı, Kamfolin zayıflatırmı, Kamfolin zehirlenmesi, Kamfolin cinsellik, Kamfolin sorunlar, Kamfolin uykusuzluk, Kamfolin bağımlılık, Kamfolin bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm İlaçlar gibi, KAMFOLİN'in içerisinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bunlar herkeste ortaya çıkmaz.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz: El, ayak, bilek yüz ve dudakların şişmesi yada ağız ve boğazın yutulması ve nefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmesi (Anjioödem) Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Uygulama bölgesi reaksiyonları (içi su toplamış kabarcık, yanma, kızarıklık, tahriş, ağn, uyuşma, kaşıntı ve döküntü dahil)

Bunlar KAMFOLİN'in hafif yan etkileridir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

Çok yaygın : 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın    : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

Seyrek    : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor : Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Çok Seyrek: Anjioödem, nefes darlığı (aşın hassasiyete bağlı), uygulama bölgesi reaksiyonlan (içi su toplamış kabarcık, yanma kızarıklık, tahriş, ağn, uyuşma, kaşıntı ve döküntü dahil), baş dönmesi, sersemlik, uyku hali, solunumda yavaşlama (bradipne) ve koma gibi santral sinir sistemi depresyonu semptomlan, bulantı, kusma, karın ağnsı.

Yan etkilerin raporlanması

Salisilatlara hassas kişilerde deri reaksiyonları görülebilir.