KALSIYUM FOLINAT EBEWE 30 mg/3 ml enj. çöz. içeren 5 ampül {Liba} Uyarılar

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kalsiyum Folinat uyarılar, Kalsiyum Folinat zararları, Kalsiyum Folinat önlemler, Kalsiyum Folinat riskler, Kalsiyum Folinat yan etkisi, Kalsiyum Folinat alerji, Kalsiyum Folinat alkol, Kalsiyum Folinat hamileler, Kalsiyum Folinat emzirme, Kalsiyum Folinat araç kullanımı, Kalsiyum Folinat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Kalsiyumfolinat, antineoplastik terapide özel bilgisi olan doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Kontrol ve güvenirlik ölçümlerinin yapılabilineceği olanakların bulunması zorunludur. Kalsiyumfolinat ia'nın (iki kat konsantre 20 mg/ml) kullanıldığı hayvan deneylerinde doku hasarları görüldüğünden, kalsiyumfolinatı intraarteriyel kullanmayınız. B12 vitamini eksikliği nedeniyle olan makrositik anemilerde (pernisiöz anemi gibi) folik asit ve kalsiyumfolinat kullanımı hematolojik remisyonlara ve aynı zamanda nörolojik bozuklukların ilerlemesine sebep olabilir.

Hamilelik ve emzirme dönemi : Hamilelik ve emzirme döneminde, kalsiyumfolinat ancak kesin medikal gözlem yapıldıktan sonra reçete edilebilir. Araba ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi beklenmemektedir.