KABIVEN PERIPHERAL 1440 ml Yan Etkileri

Fresenius Kabi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kabiven Peripheral yan etkileri, Kabiven Peripheral etkileri, Kabiven Peripheral zararları, Kabiven Peripheral belirtileri, Kabiven Peripheral uyarılar, Kabiven Peripheral önlemler, Kabiven Peripheral kilo aldırırmı, Kabiven Peripheral zayıflatırmı, Kabiven Peripheral zehirlenmesi, Kabiven Peripheral cinsellik, Kabiven Peripheral sorunlar, Kabiven Peripheral uykusuzluk, Kabiven Peripheral bağımlılık, Kabiven Peripheral bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi KABIVEN PERIPHERAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir .

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir. Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Yaygın : Vücut ısısının çok az artması, infüzyonun verildiği damarda iltihap

Yaygın olmayan : Üşüme, yorgunluk, mide ağrısı, baş ağrısı, kendini hasta hissetmek, karaciğer

enzimlerinin artması (doktorunuz bu konuda size bilgi verecektir)

Seyrek : Kan basıncının yükselmesi ya da düşmesi, erkeklerde uzatılmış ağrılı ereksiyon, kanla ilgili bozukluklar

Çok seyrek : Aşırı hassasiyet reaksiyonları (Döküntü, vücut ısısının artması, nefes almada güçlük)

Aşırı Yağ Yüklenme Sendromu:

Doz aşımının bir sonucu olarak yağ kullanımı kapasitesinin bozulmasıyla yağ yükleme sendromu gelişebilir. Bu durum önerilen kullanım dozlarında, hastanın klinik durumunda ani bir bozukluk söz konusu olduğunda da (böbrek işlev bozukluğu ya da sepsis) ortaya çıkabilir. Aşırı yağ yükleme sendromu, kanda aşırı miktarda yağ bulunması (hiperlipemi), ateş, yağ infiltrasyonu (vücudun bilinen belli yerleri dışında yağın birikmesi) , karaciğer büyümesi, dalak büyümesi , kansızlık , kanda lökosit sayısının artması, kanda trombosit sayısının ileri derecede azalması , kan pıhtılaşma hastalıkları ve koma ile karakterizedir. İnfüzyon kesilirse tüm semptomlar, genelde geri dönüşebilir karakterdedir.

Yan etkilerin raporlanması