IZOTONIK Sodyum Klorür BIOSEL sol.%0.9 500 ml setli şişe Dozu

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Izotonik Sodyum Klorür dozu, Izotonik Sodyum Klorür dozaj, Izotonik Sodyum Klorür doz aşımı, Izotonik Sodyum Klorür uygulama, Izotonik Sodyum Klorür kullanım şekli, Izotonik Sodyum Klorür kullanımı, Izotonik Sodyum Klorür kullanım süresi, Izotonik Sodyum Klorür açmı tokmu, Izotonik Sodyum Klorür nedir, Izotonik Sodyum Klorür ne için kullanılır, Izotonik Sodyum Klorür nasıl kullanılır, Izotonik Sodyum Klorür faydaları, Izotonik Sodyum Klorür etkileri, Izotonik Sodyum Klorür günde kaç kez, Izotonik Sodyum Klorür sabah mı akşam mı, Izotonik Sodyum Klorür fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi

Uygulanacak doz ve uygulama sıklığı her hasta için hekimi tarafından irigasyon uygulanacak alanın büyüklüğüne ve yapılacak girişime göre belirlenmelidir.

İrigasyon sırasında aseptik teknik kurallara uyulmalıdır. Bakteri kontaminasyonu riskini önlemek için çözelti şişe kapağı açıldıktan sonra en kısa zamanda kullanılmalı, kullanılmayıp şişede kalan bölümü atılmalıdır.

Uygulama şekli:

Topikal olarak irigasyonu yapılacak alana dökülerek kullanılır. Uygulamayla ilgili ayrıntılar için ayrıca bölüm 6.6’ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Bu popülasyona özel gerçekleştirilen bir çalışma bulunmadığından, bu hasta grubu için özel bir dozaj önerisi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon:

Bu popülasyonda güvenilir ve etkili kullanımı gösterilmemiştir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Sistemik emilimin fazla olduğu durumlarda, hipernatremi, sıvı retansiyonu ve ödem görülebilir. Bu tür durumlarda furosemid gibi diüretiklerle diürez uygulanabilir.