IZOLEN 1000 ml solüsyon setli Endikasyonları

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Izolen endikasyonları, Izolen tedavisi, Izolen ne işe yarar, Izolen neye yarar, Izolen ne için kullanılır, Izolen nedir, Izolen faydaları, Izolen ne ilacı, Izolen ne zaman kullanılır, Izolen kullananlar bilgilerini içerir.

1) Ağız yoluyla su elektrolit almayan kimselerde, Akıl hastaları Mental konfüzyon koma özofageal obstrüksiyon gibi durumlarda .
2) Kısa süreli parenteral sıvı ve elektrolit tedavisi için. Hasta akut olarak su ve elektrolit almayacak veya kaybeden duruma girmişse henüz plazma ve ekstrasellüler sıvıda derin elektrolit dengesizlikleri belirlemeden. Postoperattif devre, diare, kusma, yanıklar, tıravmalar, enfeksiyonlar.
3) Muhtelif dehidratasyon hallerinde.
4) Hafif metabolik asidoz'da; Asidozun hafif ve orta şekilleri; özellikle organik asid prodüksiyonu ve birikimi artmışs, bikarbonat vermeden asetat sitrat., lakta veya glukonatla daha emniyetli bir şekilde tedavi edilebilir. Çünkü bikarbonat vermeden asetat sitrat, lakta veya glukonatla daha emniyetli bir şekilde tedavi edilebilir. Çünkü bikarbonat enfüzyonlarının yarattığı geçici alkaloz serum potasyum ve kalsiyumda ani düşmelere yol açar. Kronik hafif asidoz tipleri, kronik böbrek yetmezliği renal tübüler asidosis bikarbonat kaybıyla beraber olan gastrointestinal sıvı kayıplarında görülür.