IZOLEKS-P %5 DEKSTROZ sol.500 ml setli Nedir

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Izoleks Dekstroz nedir, Izoleks Dekstroz ne için kullanılır, Izoleks Dekstroz ne ilacı, Izoleks Dekstroz neye yarar, Izoleks Dekstroz ne işe yarar, Izoleks Dekstroz neye iyi gelir, Izoleks Dekstroz kullananlar, Izoleks Dekstroz kullanımı, Izoleks Dekstroz uygulama, Izoleks Dekstroz etkileri, Izoleks Dekstroz faydaları bilgilerini içerir.

2.IZOLEKS-P nedir ve ne için kullanılır?

İZOLEKS-P vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılan ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir. Vücuttan kaybedilen sıvının ve elektrolit adı verilen bazı maddelerin yerine konmasında işe yarar ve bir miktar kalori sağlar.

İZOLEKS-P, 500 mililitre hacminde renksiz cam şişelerde sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

İZOLEKS-P içerisinde vücut için gerekli olan elementler (yapı taşları) içeren bir çözeltidir. İçerdiği glukoz (şeker) sayesinde bir miktar kalori de sağlar.

Damar içi yoldan kullanılan bir çözeltidir.

İZOLEKS-P özellikle bebek ve küçük çocuklarda günlük sıvı-elektrolit dengesinin idamesinde, ani başlayan ishalli çocuklardaki sıvı ve diğer kayıpların yerine konmasında ve erişkinlerdeki aşırı sıvı kayıplarını ya da şeker hastalığına bağlı bazı durumların önlenmesi ve tedavisinde tercih edilir.

İZOLEKS-P konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.