IZOLEKS DENGELI ELEKTROLIT BIOSEL sol.1000 ml setli şişe Gebelik

Osel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Izoleks gebelik kategorisi C'dir. Izoleks hamilelik kategorisi, Izoleks gebelik kategorisi, Izoleks emzirme, Izoleks anne sütüne geçer mi, Izoleks laktasyon, Izoleks hamilelerde kullanımı, Izoleks ve bebek, Izoleks kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

Multipl elektrolit çözeltilerinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya / embriyonal / fetal gelişim / ve-veya / doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

İZOLEKS yaşamsal önemi olan durumlar için gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Sodyum klorür içeren çözeltilerle hayvan üreme çalışmaları gerçekleştirilmemiştir. İZOLEKS’in gebe kadınlara uygulandığında fetüste hasara ya da üreme yeteneğindebozulmaya yol açıp açmayacağı da bilinmemektedir. İZOLEKS gebe kadınlarda ancak çokgerekliyse kullanılmalıdır.

Doğum

Literatürde travay ve doğum eyleminde dekstroz ve sodyum klorür içeren çözeltilerin kullanıldığı bildirilmiştir. Anne ve fetüsün sıvı dengesi, glukoz ve elektrolit konsantrasyonlarıile asit-baz dengesi düzenli olarak veya hasta ya da fetüsün durumu gerektirdiği zamandeğerlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütüne geçtiği bilindiğinden emzirmekte olan annelerde İZOLEKS dikkatle kullanılmalıdır.