ISOHOSP 1/3 BFS I.V. infüzyon çözeltisi 250 ml (setli) Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ishosp nedir, Ishosp ne için kullanılır, Ishosp ne ilacı, Ishosp neye yarar, Ishosp ne işe yarar, Ishosp neye iyi gelir, Ishosp kullananlar, Ishosp kullanımı, Ishosp uygulama, Ishosp etkileri, Ishosp faydaları bilgilerini içerir.

2.ISOHOSP nedir ve ne için kullanılır?

İSOHOSP 1/3 vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glukoz içeren damar içi yoldan kullanılan steril-apirojen bir çözeltidir.

İSOHOSP 1/3, 250 ve 500 mililitre hacminde düşük yoğunluklu polietilen (LDPE) infüzyon şişelerde sunulmuştur. Setli ve setsiz iki formu bulunmaktadır.

Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü de karşılar.

Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır. Özellikle terleme, kusma ve ameliyat vb gibi durumlarda mide sıvılarının dışarı çekilmesi gibi nedenlerle vücuttaki klorür adlı bir maddenin kaybının, sodyum adlı maddenin kaybına eşit ya da daha fazla olduğu durumlarda, kan nakline ek olarak ayrıca sıvı verilmesi istenen hastalarda, ameliyat öncesi ve sonrası bakımında, böbrek fonksiyonlarını başlatabilecek bir ilaç olarak tercih edilir.

İSOHOSP 1/3, konsantre formda bulunan bazı damar içi uygulamaya uygun ilaçların damar içine uygulanmadan önce seyreltilmesi amacıyla da kullanılmaktadır.