INHAFIX 25/50 mcg inhilasyon için ölçülü dozlu aerosol 120 doz Nedir

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Inharix nedir, Inharix ne için kullanılır, Inharix ne ilacı, Inharix neye yarar, Inharix ne işe yarar, Inharix neye iyi gelir, Inharix kullananlar, Inharix kullanımı, Inharix uygulama, Inharix etkileri, Inharix faydaları bilgilerini içerir.

2.INHAFIX nedir ve ne için kullanılır?

INHAFIX, etkin madde olarak 25 mcg Salmeterol’e eşdeğer 36,25 mcg Salmeterol ksinafoat ve 50,00 mcg Flutikazon propiyonat içerir,

İNHAFİX 25/50 mcg inhalasyon için 120 dozluk sprey aerosol tüplerde bulunur ve 1 adet inhaler içermektedir.

Salmeterol uzun süre etkili bir bronkodilatördür. Bronkodilatörler akciğerlere giden hava yollarının açık kalmasına yardımcı olurlar. Bu, hava giriş ve çıkışını kolaylaştırır. Etki en az 12 saat devam eder. Flutikazon propiyonat ise akciğerlerdeki şişme ve tahrişi azaltan bir kortikosteroiddir.

İNHAFlX’i her gün doktorunuzun size belirttiği şekilde almanız gerekir. Bu, ilacın astımmızın kontrolünü sağlamak üzere gerektiği şekilde etkisini göstermesini sağlayacaktır. İNHAFIX başlamak Üzere olan nefes darlığı ve hırıltıyı durdurmaya yardımcı olur. Nefes darlığı veya hırıltılar başlamışsa İşe yaramayacaktır. Bunun olması halinde, salbutamol gibi hızlı etkili, “hafifletici” ilaçlar kullanmanız gerekir.

Doktorunuz astım gibi solunum problemlerinin önlenmesine yardımcı olmak amacıyla bu

ilacı size reçete etmiştir.

tNHAFİX,

Astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astım hastalığmın basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren verilir. Orta ve ağır KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) olgularında semptomları (belirti) ve atak sıklığını azaltır.