INGLEX 120 mg 84 film tablet Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Inglex dozu, Inglex dozaj, Inglex doz aşımı, Inglex uygulama, Inglex kullanım şekli, Inglex kullanımı, Inglex kullanım süresi, Inglex açmı tokmu, Inglex nedir, Inglex ne için kullanılır, Inglex nasıl kullanılır, Inglex faydaları, Inglex etkileri, Inglex günde kaç kez, Inglex sabah mı akşam mı, Inglex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Monoterapi

Genellikle kullanılan doz,yemeklerden önce 120 mg dır.

Eğer bu dozla yeterli cevap alınamazsa hastalar, yine yemeklerden önce alınacak 180 mg doza cevap verebilir.

İlacın dozu, glukozile hemoglobin (HbAlc) ölçüm sonuçlarına göre ayarlanmalıdır. Yemek zamanındaki, HbAlc düzeylerine katkıda bulunan kan şekeri yükselmesini azaltmak, NATELİX’in başlıca terapötik etkisi olduğundan bu ilaca alman terapötik cevap, yemekten sonraki 1-2 saat içerisinde yapılacak ölçümlerle de izlenebilir.

Klinik çalışmalar sırasında NATELİX, genellikle kahvaltı, öğle veya akşam yemeğinden önce olmak üzere, yemeklerden önce kullanılmıştır.

Kombinasyon tedavisi

NATELİX monoterapisi görmekte olmasına rağmen ilave tedaviye ihtiyacı olan hastalarda, idame dozuna ilave olarak metformin kullanılabilir.

Metformin monoterapisi sırasında ilave tedaviye ihtiyaç duyan hastalarda genellikle kullanılan NATELİX dozu, yemeklerden önce 120 mg dır. Tedavi hedefi HbAıc< 7.5% olan hastalarda yemekten önce 60mg NATELİX de yeterli olabilir.

Uygulama şekli:

NATELİX, yemeklerden önce alınmalıdır. Genellikle yemekten hemen (1 dakika) önce alınır ama yemekten önceki yarım saat içerisinde alınması da mümkündür.

Özel popiilasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek fonksiyonları bozuk olan hastalarda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur. NATELİX’in orta- ileri derecede şiddetli böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi dakikada 15-50 ml/1.73 m ) olan hastalarda ve diyalize ihtiyaç gösteren yakalardaki sistemik biyoyararlanımı ve eliminasyon yan- ömrü, sağlıklı deneklerdekinden, istatistik anlama sahip olacak derecede farklı değildir (bkz.bölüm 5.2).

Hafif-orta şiddette karaciğer hastalığı olan vakalarda doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur.
NATELİX’in, diyabeti olmayan, hafif-orta şiddette karaciğer yetmezliği vakalarındaki sistemik biyoyararlamm oranı ve yan-ömrü, sağlıklı deneklerdekinden, istatistik anlam taşıyacak şekilde farklı değildir. Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalar incelenmemiştir ve NATELlX bu grupta, ihtiyatla kullanılmalıdır (bkz. bölüm 5.2).

Pediyatrik popülasyon:

NATELIX’in pediatrik hastalardaki etkinlik ve güvenliliği değerlendirilmemiştir. Bu nedenle de NATELİX’in söz konusu hasta popülasyonunda kullanılması önerilmez (bkz. bölüm 5.2).

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Bir klinik çalışmada hastalar 7 gün boyunca gittikçe artarak günde 720 miligrama kadar yükselen dozlarda NATELİX kullanmışlar ve bu dozu iyi tolere etmişlerdir. Klinik çalışmalarda, NATELİX doz aşımıyla hiç karşılaşılmamışım Ancak olası bir aşın doz, abartılı bir glukoz düzeyini düşürücü etki oluşması ve bununla birlikte hipoglisemi semptomlarının gelişmesiyle sonuçlanabilir.

Tedavi

Bilinç kaybının veya nörolojik bulguların eşlik etmediği hipoglisemi semptomlan, oral glukoz kullanılarak ve pozolojide ve/veya yemek saatlerinde gerekli değişiklikler yapılarak tedavi edilmelidir. Koma, kriz veya diğer nörolojik semptomlarla birlikte gelişen şiddetli hipoglisemi reaksiyonları, intravenöz glukoz verilerek tedavi edilmelidir. Nateglinid, plazma proteinlerine yüksek oranda bağlı bulunduğundan diyaliz, ilacın kandan uzaklaştırılması amacıyla kullanılabilecek, etkili bir yöntem değildir.