INFLACORT inhaler 50 mcg 200 doz Etkileşimi

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Inflacort etkileşimi, Inflacort etken madde, Inflacort yardımcı maddeler, Inflacort alkol, Inflacort etkileşim, Inflacort kullananlar, Inflacort dozu, Inflacort kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Klinik çalışmalarda budesonid ile astım tedavisinde kullanılan diğer ilaçlar arasında bir etkileşim olduğu gözlenmemiştir.

Budesonidin metabolik dönüşümü, CYP3A4 enzimi aracılığıyla metabolize edilen diğer maddeler (itrakonazol, ketokonazol, ritonavir, nelfınavir, siklosporin, etinilestradiol vetroleandomisin gibi) tarafından engellenir. Söz konusu CYP3A4 inhibitörü maddeler ileeşzamanlı uygulanması budesonidin plazma düzeyinin belirgin düzeyde yükselmesine nedenolur ve budesonide sistemik maruziyetin artmasıyla sonuçlanabilir. Bu durum kısa dönemli(1-2 hafta) tedaviler için önemli değildir ancak uzun dönemli tedavilerde göz önündebulundurulmalıdır.

Simetidinin, önerilen dozlarda ve oral yoldan alınan budesonidin farmakokinetiği üzerindeki etkisi hafif, ancak klinik açıdan önemsizdir; omeprazolün ise etkisi yoktur.

Amiodaron kullanan bir hastada oral budesonid tedavisine bağlı olarak Cushing Sendromu bildirilmiştir. Cushing Sendromu gelişmesinin nedeni olarak budesonidin sitokrom p450 3Aaracılı metabolizasyonunun amiodaron tarafından inhibe edilmesine bağlı olduğu önesürülmüştür.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara özgü etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyona özgü etkileşim çalışması yapılmamıştır.