INFECUR 750 mg 5 tablet Gebelik

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Infecur gebelik kategorisi C'dir. Infecur hamilelik kategorisi, Infecur gebelik kategorisi, Infecur emzirme, Infecur anne sütüne geçer mi, Infecur laktasyon, Infecur hamilelerde kullanımı, Infecur ve bebek, Infecur kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Levofloksasinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (Bkz. Bölüm 5.3).İhsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

İNFECUR film kaplı tablet hamilelik esnasmda kullanılmamalıdır Laktasyon dönemi

Levofloksasin anne sütünde ölçülmemiştir. Ofloksasinle ilgili verilere dayanarak levofloksasinin de anne sütüne geçebileceği öngörülebilir.

İNFECUR film kaplı tablet emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Levofloksasinin fertilite, embriyotoksisite ve peri / post natal fonksiyonlar üzerine olan toksisite potansiyeli, oral uygulama ile sıçanlar üzerinde, ayrıca tavşanlar üzerinde deembriyotoksisite potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.

Levofloksasinin fertilite üzerine bir etkisi görülmemiştir. Fetus üzerinde büyümenin gecikmesi etkisi gözlenmiştir. Teratojenik etki ise görülmemiştir.