INEGY 10/40 mg 28 tablet Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Inegy nedir, Inegy ne için kullanılır, Inegy ne ilacı, Inegy neye yarar, Inegy ne işe yarar, Inegy neye iyi gelir, Inegy kullananlar, Inegy kullanımı, Inegy uygulama, Inegy etkileri, Inegy faydaları bilgilerini içerir.

2.INEGY nedir ve ne için kullanılır?

INEGY kanınızdaki toplam kolesterol seviyesini, "kötü" kolesterolü (LDL kolesterol) ve trigliseridler denilen yağ asitlerini düşüren bir ilaçtır. INEGY ek olarak "iyi" kolesterol (HDL kolesterol) seviyesini yükseltir. Sadece diyet yaparak kolesterol seviyelerini kontrol altında tutamayan hastalar içindir. Bu ilacı kullanırken aynı zamanda kolesterol düşürücü bir diyete de devam etmelisiniz.

INEGY iki yoldan kolesterol seviyenizi düşürür. Sindirim sisteminizden emilen kolesterolü ve vücudunuzun kendi ürettiği kolesterolü düşürür. INEGY kilo vermenizi sağlamaz.

INEGY 10/40 mg üzerinde “313” ibaresi yer alan beyaz veya beyazımtrak renkte oval şekilli tabletlerdir. INEGY 28 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

INEGY aşağıdaki durumlarda diyete ek olarak kullanılır:

  • Kanınızdaki kolesterol seviyesi yüksek olduğunda (primer hiperkolesterolemi [heterozigot ailesel veya ailesel olmayan]) veya kanınızdaki yağ seviyesi yükseldiğinde (karışık hiperlipidemi)
  • Yukarıdaki durumlar sadece statinlerle (kolesterol düşürücü ilaç) kontrol altına alınamadığında,
  • Statin ve ezetimibi ayrı tabletler olarak kullanıyorsanız
  • Kanınızdaki kolesterol seviyesini artıran kalıtımsal (ırsi) bir hastalığınız olduğunda (homozigot
  • ailesel hiperkolesterolemi). Size aynı zamanda diğer bazı ilaçlar da reçete edilebilir.