TARGOCID 400 mg 1 flakon Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diazem gebelik kategorisi C'dir. Diazem hamilelik kategorisi, Diazem gebelik kategorisi, Diazem emzirme, Diazem anne sütüne geçer mi, Diazem laktasyon, Diazem hamilelerde kullanımı, Diazem ve bebek, Diazem kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Diazem 5 mg; -Athetosisde, -Akut alkol yoksunluğunda ortaya çıkan ajitasyon, tremor, delirium tremens ve halüsinasyonlarda, -Nörotik anksiyetenin (bunaltının) kısa süreli semptomatik tedavisinde, -İskelet kaslarının lokal patolojiye bağlı refleks spazmlarında, -Stiff-man sendromunda, -Yukarı motor nöronlara bağlı spastisitelerde (serebral felç ve paraplejiler), -Familial, senil ve esansiyel tremorlarda kıullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Sinir Sistemi > Psikoleptikler (Psikolojik İlaçlar) > Anksiyolitikler > Benzodiazepin Türevleri > Diazepam

ATC Kodu

N05BA01

Etkin Madde

Diazepam 5 mg

Barkodu

8699809790209

Geri Ödeme Kodu

A07670

Satış Fiyatı

2.88 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

5

Sağlık Konuları

Antibiyotik

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFRQ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPB

Eşd. ilaç grubu

E420B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda teikoplanin kullanım ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle, teikoplanin açıkça gerekli olmadıkça çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Gebe kadınlarda teikoplaninin kullanımına ilişkin sınırlı veri bulunmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, yüksek dozlarda üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3): Sıçanlarda yüksek dozlarda, neonatal mortalite ve düşük insidensinde artış vardır. Bu nedenle, teikoplanin açıkça gerekli olmadıkça gebelik sırasında kullanılmamalıdır. Fetüsde renal hasar ve iç kulaktaki potansiyel risk göz ardı edilemez, (bkz. Bölüm 4.4)

Laktasyon dönemi

TARGOCİD’in anne sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Emzirmeye devam edilmesi/edilmemesi veya teikoplanin İle tedaviye devam edilmesi/edilmemesi kararı, anneye teikoplanin tedvisinin yararı ve çocuğa emzirmenin yararı göz önünde bulundurularak alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite