INAPROL 50 gr jel Yan Etkileri

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Inaprol yan etkileri, Inaprol etkileri, Inaprol zararları, Inaprol belirtileri, Inaprol uyarılar, Inaprol önlemler, Inaprol kilo aldırırmı, Inaprol zayıflatırmı, Inaprol zehirlenmesi, Inaprol cinsellik, Inaprol sorunlar, Inaprol uykusuzluk, Inaprol bağımlılık, Inaprol bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi INAPROL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Tedavinin kesilmesini gerektirmeyecek şiddette hafif lokal iritasyon, eritem, dermatit gibi yan etkiler görülebilir.

Bileşimindeki naproksenin sistemik kullanımına bağlı yan etkiler, görülme sıklığına göre aşağıda listelenmiştir:

Aşağıdakilerden biri olursa INAPROL’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Ellerin, ayakların, bileklerin, yüzün, dudakların, ağzın veya boğazın yutmayı veya nefesalmayı zorlaştıracak şekilde şişmesi
  • Deri döküntüleri
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin İNAPROL’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
  • Kaşıntı, deri döküntüsü, ciltte lekelenme
  • Bunlar İNAPROL’ün hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    - Sindirim sisteminde: Mide ağrısı ya da yanması, bulantı, hazımsızlık, ishal, kabızlık, kan sızıntısı ya da kanama, - Santral sinir sisteminde: Baş ağrısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, uykusuzluk dikkatını toplayamama, - Dolaşım sisteminde: Çarpıntı, dispne, ödem, - Genel olarak: Susama, - Duyularda: Kulak çınlaması, işitme ve görme bozuklukları, - Kanda: Seyrek olarak granülositopeni, trombositopeni, hemolitik anemi, aplastik anemi, - Deride: Alerjik belirtiler, kaşıntı, purpura, terleme, Non steroid antienflamatuar ajanların yan etkileri yaşlı kimselerde daha sık olarak görüldüğünden, bu kişilerde, her zaman etkili olan düşük doz kullanılmalıdır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.