IMURAN 50 mg 1 flakon {Glaxo} Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Imuran dozu, Imuran dozaj, Imuran doz aşımı, Imuran uygulama, Imuran kullanım şekli, Imuran kullanımı, Imuran kullanım süresi, Imuran açmı tokmu, Imuran nedir, Imuran ne için kullanılır, Imuran nasıl kullanılır, Imuran faydaları, Imuran etkileri, Imuran günde kaç kez, Imuran sabah mı akşam mı, Imuran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Imuran enjeksiyon, sadece oral yol pratik olmadığı zaman kullanılmalı ve oral uygulama mümkün olur olmaz kesilmelidir. Sadece intravenöz yoldan uygulanmalıdır. Belirli durumlarda edinilen klinik deneyimler konusunda ilgili tıbbi literatüre bakılmalıdır. (Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde)

Transplantasyonda doz–yetişkinler ve çocuklar:Uygulanan immünsupresif rejime bağlı olarak, tedavinin ilk günü intravenöz yoldan 5 mg/kg/gün'e kadar doz verilebilir. İdame dozu, 1-4 mg/kg/gün arasındadır; klinik koşullara ve hematolojik toleransa göre ayarlanmalıdır. Bulunan veriler, yalnızca düşük dozlar gerekli olsa bile, gref reddi riskinden dolayı, Imuran tedavisinin süresiz olarak uygulanması gerektiğini göstermektedir.

Diğer vakalarda doz - yetişkinler ve çocuklar: Genelde, başlangıç dozu 1-3 mg/kg/gün'den başlar, klinik cevaba (ki haftalar ya da aylarca görülmeyebilir) ve hematolojik toleransa bağlı olarak bu limitler içinde ayarlanmalıdır. Terapötik cevap alındığı zaman, tedavi dozunun o cevabın sürdürülmesi için uygun en düşük düzeye indirilmesi düşünülmelidir. Üç ay içinde hastanın durumunda bir iyileşme görülmediği takdirde, Imuran tedavisinin kesilmesi değerlendirilmedir. Ancak EBH'li kişilerde en az 12 aylık tedavi süreleri düşünülmelidir ve cevap 3-4 aylık tedaviden önce klinik olarak görülmeyebilir. Klinik koşullara ve hematolojik tolerans dahil hastanın cevabına bağlı olarak gereken idame dozu, 1 mg/kg/gün'den az veya 3 mg/kg/gün'e kadar değişebilir. Renal ve/veya hepatik yetersizliği olan hastalarda dozlar normal aralığın alt sınırından verilmelidir (Bakınız uyarılar/önlemler).

Yaşlılarda uygulama: ("Renal ve/veya hepatik yetersizlik" kısmına bakınız.) Yaşlı hastalara Imuran uygulanması ile ilgili az sayıda deneme vardır. Mevcut veriler yaşlı hastalardaki yan etki sıklığının Imuran ile tedavi olan diğer hastalardan daha yüksek insidansda oluştuğunu kanıtlamamasına karşın, verilen dozların aralığın alt kısımlarından olması tavsiye edilmektedir (Yukarıda bulunan diğer durumlardaki dozajlara bakınız). Hastanın hematolojik cevabını izlemeye ve idame dozunu klinik cevap için gereken minimum düzeye indirmeye özel bir dikkat gösterilmelidir.

Imuran enjeksiyonun hazırlanması ve seyreltilmesi: Imuran enjeksiyon hazırlanırken uyarılar dikkate alınmalıdır. Antimikrobik bir koruyucu içermediğinden hazırlama ve seyreltme tamamen aseptik koşullar altında ve tercihan kullanımdan hemen önce yapılmalı ve kullanılmamış çözeltiler atılmalıdır. Her flakon içeriği 5 ml-15 ml BP'ye göre enjeksiyonluk distile su eklenerek hazırlanmalıdır. Hazır çözelti, 5o-25oC arasında saklandığında 5 güne kadar stabilitesini korur. Aşağıdaki infüzyon çözeltilerinden birinin 20 ml-200 ml'ye 5 ml hazır çözelti eklenmesi ile seyreltildiğinde, Imuran, oda sıcaklığında (15o-25oC arası) 24 saate kadar stabilitesini korur: Sodyum klorür intravenöz infüzyon BP (%0.45 a/h ve %0.9 a/h); sodyum klorür (%0.18 a/h) ve glikoz (%4.0 a/h) intravenöz infüzyon BP. Hazırlanan ya da seyreltilen çözeltide gözle görülür bir bulanıklık ya da kristalizasyon olursa, preparat atılmalıdır. İmuran enjeksiyon sadece İnfüzyon BP ile önerilen hacimde hazırlanmalıdır ve yukarıda belirtilen şekilde seyreltilmelidir.

Uygulama: Talimatlara uygun şekilde hazırlandığında, Imuran enjeksiyon, pH'ı 10 ile 12 arasında olan, çok iritan bir çözelti haline gelir. Hazırlanan çözelti açıklandığı gibi seyreltildiğinde, elde edilen çözeltinin pH'ı 8.0 ile 9.5 arasında olması beklenir (seyreltme ne kadar fazla ise pH o kadar düşüktür). Seyreltmenin mümkün olmadığı durumlarda, hazırlanan çözeltinin bir dakikadan az olmayan bir süre içinde yavaş yavaş enjekte edilmesi ve hemen ardından, tavsiye edilen infüzyon çözeltilerinden birinden en az 50 ml verilmesi gerekir. Doku hasarına neden olabilecek perivenöz enjeksiyondan sakınmak için önlem alınmalıdır.