IMPLANON 68 mg 1 implant Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Implanon nedir, Implanon ne için kullanılır, Implanon ne ilacı, Implanon neye yarar, Implanon ne işe yarar, Implanon neye iyi gelir, Implanon kullananlar, Implanon kullanımı, Implanon uygulama, Implanon etkileri, Implanon faydaları bilgilerini içerir.

2.IMPLANON nedir ve ne için kullanılır?

IMPLANON NXT tek kullanımlık uygulama cihazı (aplikatör) yüklenmiş cilt altına yerleştirilen bir doğum kontrol ilacıdır(implant). IMPLANON NXT küçük, yumuşak, esnek, 4 cm uzunluğunda ve 2 mm çapında plastik bir çubuktur ve etkin madde olarak 68 mg etonogestrel içerir. Uygulama cihazı, doktorun implantı hemen üst kolun deri altına yerleştirmesine izin verir. Etonogestrel, progesteron (bir steroid hormonu) benzeri sentetik bir dişilik hormonudur. Kan dolaşımına sürekli olarak az miktarda etonogestrel salınır. İmplantın kendisi etilen vinil asetat kopolimerinden oluşan bir plastik olup vücutta çözünmez. Aynı zamanda röntgende görülebilir olması için az miktarda baryum sülfat içerir.

IMPLANON NXT gebelikten korunmak için kullanılır.

İmplant doğrudan deri altına yerleştirilir. Etkin madde etonogestrel, iki şekilde etki gösterir:

• Yumurtalıklardan yumurta salınmasını önler.

• Rahim boynunda (serviks) spermin rahime girişini güçleştiren değişikliklere yol açar.

Sonuç olarak IMPLANON NXT sizi üç yıllık süre boyunca gebeliğe karşı korur. Eğer aşırı kiloluysanız, doktorunuz implantın daha önce değiştirilmesini tavsiye edebilir. IMPLANON

NXT gebeliği önleyen birkaç yöntemden biridir. Sıkça kullanılan diğer bir doğum kontrol yöntemi birleşik haplardır. Birleşik hapların tersine IMPLANON NXT östrojen kullanamayan ya da kullanmak istemeyen kadınlar tarafından da kullanılabilir. IMPLANON NXT kullanıldığında, her gün bir hap almanın hatırlanması gerekmez. Bu durum IMPLANON NXT'nin çok güvenilir olduğunu gösteren nedenlerden biridir (%99'un üzerinde etkinlik). Eğer nadir durumlarda implant doğru olarak yerleştirilmediyse veya tamamen yerleştirilmezse, gebeliğe karşı korunamazsınız. IMPLANON NXT kullanırken, vajinal (döl yoluna ait) kanamanız değişebilir ve kanama olmayabilir, düzensiz, seyrek, sık, uzun süren veya nadiren şiddetli olabilir. İlk üç aydaki kanama şekli genellikle daha sonraki kanama şekillerinin sinyalini verir. Ağrılı periyotlar düzelebilir.

IMPLANON NXT kullanmaya herhangi bir zamanda son verebilirsiniz (bkz. "IMPLANON NXT ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler").

IMPLANON NXT üreme dönemindeki kadınlarda kullanılmaktadır (Menarş (ilk adet) döneminden menopoz dönemine kadar).