IMIGRAN 20 mg/doz nazal sprey Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Imigran dozu, Imigran dozaj, Imigran doz aşımı, Imigran uygulama, Imigran kullanım şekli, Imigran kullanımı, Imigran kullanım süresi, Imigran açmı tokmu, Imigran nedir, Imigran ne için kullanılır, Imigran nasıl kullanılır, Imigran faydaları, Imigran etkileri, Imigran günde kaç kez, Imigran sabah mı akşam mı, Imigran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Sumatriptan profılaktik olarak kullanılmamalıdır.

Sumatriptanın migren baş ağrısının başlamasından sonra mümkün olduğunca erken verilmesi tavsiye edilir, fakat atağın hangi safhasında verilirse verilsin eşit derecede etkilidir.

• Yetişkinler (18 yaş ve üzeri )

Optimal sumatriptan nazal sprey dozu bir burun deliğinden uygulanmak üzere 20 mg’dır. Hem migren atağının hem de sumatriptanın emiliminin hastalar arasında veya hastalann kendi içinde değişkenlik göstermesinden dolayı bazı hastalarda ve ataklarda 10 mg etkili olabilir. Eğer hasta ilk sumatriptan dozuna cevap vermezse, aynı atak için ikinci bir doz alınmamalıdır. Sumatriptan nazal sprey daha sonra gelen ataklar için alınabilir.

Eğer hasta ilk doza cevap verir, fakat belirtiler nüks ederse ilk dozu takiben 24 saat içinde ikinci doz verilebilir, ancak iki doz arasında en az 2 saatlik bir ara bırakılmalıdır.

Herhangi bir 24 saatlik süre içinde iki İMİGRAN 20 mg nazal spreyden daha fazlası kullanılmamalıdır.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:

Adolesanlar (12-17 yaş arası):

Bu yaş grubunda migren tedavisinde deneyimi olan hekim tarafından tavsiye edilmelidir. Tavsiye edilen sumatriptan nazal sprey dozu bir burun deliğinden uygulanmak üzere 10 mg’dır. Migren atağının ve sumatriptana maruz kalmanın hastalar arasında veya hastalann kendi içinde değişkenlik göstermesinden dolayı bazı hastalara 20 mg’lık doz gerekebilir.

Eğer hasta ilk sumatriptan dozuna cevap vermezse, aynı atak için ikinci bir doz alınmamalıdır. Sumatriptan daha sonra gelen ataklar için alınabilir.

Eğer hasta ilk doza cevap verir, fakat belirtiler nüks ederse ilk dozu takiben 24 saat içinde ikinci doz verilebilir, ancak iki doz arasında en az 2 saatlik bir ara bırakılmalıdır.

Herhangi bir 24 saatlik süre içinde iki sumatriptan 20 mg nazal spreyden daha fazlası kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon ( 12 yaş altı ) :

Sumatriptan nazal spreyin çocuklardaki güvenilirliği ve etkililiği henüz kanıtlanmamıştır. Geriyatrik popülasyon:

65 yaş üzeri hastalarda sumatriptan nazal spreyin kullanımı ile ilgili klinik deneyim bulunmamaktadır.

Böbrek yetmezliği

Sumatriptan, böbrek yetmezliği olan hastalarda araştırılmamıştır. Böbrek yetmezliği olan hastalara dikkatle uygulanmalıdır (bkz. Uyarılar ve Önlemler). Bununla birlikte, böbrek yetmezliği olan hastalann doz ayarlaması gerektirmesi olası değildir (bkz. Farmakokinetik).

Karaciğer yetmezliği

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve işaretler

40 mg’a kadar intranazal olarak tek doz sumatriptan uygulandığında bahsedilen yan etkiler dışında başka bir yan etki görülmemiştir.

Klinik çalışmalarda gönüllüler intranazal yol ile günde 3 kez, 4 gün boyunca 20 mg sumatriptan aldığında herhangi anlamlı yan etki oluşmamıştır

Tedavi

Eğer aşırı doz oluşursa, hasta en az 10 saat kontrol altında tutulmalı ve gerekirse standart destekleyici tedavi uygulanmalıdır.

Hemodiyaliz veya peritonal diyalizin sumatriptan plazma konsantrasyonlan üzerine etkileri bilinmemektedir.