IMATIS 100 mg 120 film tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Imatis nedir, Imatis ne için kullanılır, Imatis ne ilacı, Imatis neye yarar, Imatis ne işe yarar, Imatis neye iyi gelir, Imatis kullananlar, Imatis kullanımı, Imatis uygulama, Imatis etkileri, Imatis faydaları bilgilerini içerir.

2.IMATIS nedir ve ne için kullanılır?

İMATİS, 120 adet film kaplı tablet içeren ambalajlarda takdim edilmektedir. Her film tablet 100 mg imatinib içerir. İMATİS tabletler, çok koyu sarı ile kahverengimsi turuncu renkli bir yüzü çentikli bikonveks film kaplı tabletlerdir. İMATİS, erişkinlerde ve 3 yaşın üzerindeki çocuklarda aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

  • Kronik miyeloid lösemi (KML): Lösemi beyaz kan hücrelerinde görülen bir kanser türüdür.
    Bu beyaz hücreler genellikle vücuda enfeksiyonla mücadele konusunda yardımcı olur. Kronik miyeloid lösemi, belirli anormal beyaz hücrelerin (bunlara "miyeloid" hücreler adı verilir) kontrolsüz olarak çoğalmaya başladığı bir lösemi türüdür.
  • İMATİS ayrıca erişkinlerde aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

  • Sistemik mastositoz (SM): SM. belirli kan hücrelerinin (bunlara "mast" hücreler adı verilir) kontrolsüz olarak çoğalmaya başladığı bir kanser türüdür.
  • Hipereozinofılik sendrom (HES): Bu, bazı kan hücrelerinin (bunlara "eozinofiller" adı verilir) kontrolsüz olarak çoğalmaya başladığı kan hastalığıdır.
  • İMATİS yukarıda bahsedilen hastalıklarda anormal hücrelerin çoğalmasını engelleyerek etkisini gösterir. İMATİS'in etkisini nasıl gösterdiği ya da bu ilacın size neden verildiği konusunda sorularınız varsa doktorunuza danışınız.