IMATENIL 100 mg 120 kapsül Nedir

Logus Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Imatenil nedir, Imatenil ne için kullanılır, Imatenil ne ilacı, Imatenil neye yarar, Imatenil ne işe yarar, Imatenil neye iyi gelir, Imatenil kullananlar, Imatenil kullanımı, Imatenil uygulama, Imatenil etkileri, Imatenil faydaları bilgilerini içerir.

2.IMATENIL nedir ve ne için kullanılır?

İMATENİL’in etkin maddesi imatinib mesilattır. İmatinib mesilat protein kinaz inhibitörleri denilen bir ilaç sınıfına aittir.

İMATENİL, 120 kapsül ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

İMATENİL, krem renkli kapsül içinde beyaz toz şeklindedir.

İMATENİL, aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır:

•    Kronik faz miyeloid lösemi (KML). Lösemi, beyaz kan hücrelerinin bir kanser şeklidir. Bu beyaz kan hücreleri genelde vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olur. Kronik miyeloid lösemi (KML), bazı anormal beyaz kan hücrelerinin (“miyeloid” hücreler olarak adlandırılan) kontrolsüz bir şekilde büyümesi şeklinde tanımlanan bir lösemi çeşididir.

•    Philadelphia kromozomu pozitif akut lenfoblastik lösemi (Ph-pozitif ALL. Lösemi, beyaz kan hücrelerinin bir kanser şeklidir. Bu beyaz kan hücreleri genelde vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olur. Akut lenfoblastik lösemi bazı anormal beyaz kan hücrelerinin (“lenfoblastlar” olarak adlandırılan) kontrolsüz bir şekilde büyümesi şeklinde tanımlanan bir lösemi çeşididir. İMATENİL bu hücrelerin büyümesini engeller.

•    Hipereozinofılik sendrom (HES) ve sistemik mastosiztoz. Bu hastalıklar bazı hücrelerin (“eozinofıl” ve “mast hücresi”) kontrol dışı büyümeye başlaması ile meydana gelir. İMATENİL bu hastalıkların belirli alt tiplerinde bu hücrelerin büyümesini engeller.

İMATENİL, yukarıda listelenmiş olan hastalıklarda anormal hücrelerin büyümesini engeller.