ILARIS 150 mg/ml enjeksiyonluk çözelti için toz içeren 1 flakon Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ilaris etkileşimi, Ilaris etken madde, Ilaris yardımcı maddeler, Ilaris alkol, Ilaris etkileşim, Ilaris kullananlar, Ilaris dozu, Ilaris kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

ILARIS tedavisi başlatılmadan önce, yetişkin ve pediyatrik hastalara pnömokokkal aşı ve inaktive grip aşısı da dahil olmak üzere önerilmiş olan tüm aşılar uygulanmalıdır.

CAPS hastalarında NLRP3 genindeki mutasyon:

NLRP3 geninde doğrulanmış bir mutasyonun olmadığı CAPS hastalarından elde edilen deneyim sınırlıdır.

SJİA’lı hastalarda makrofaj aktivasyon sendromu:

Makrofaj aktivasyon sendromu (MAS) özellikle SJİA olmak üzere romatoid durumların görüldüğü hastalarda gelişebilecek yaşamı tehdit eden, bilinen bir bozukluk olup, agresifşekilde tedavi edilmelidir. Hekimler MAS’ı tetiklediği bilindiğinden, enfeksiyon ve SJİAağırlaşmasına ilişkin semptomlara dikkat etmelidir. Klinik çalışma deneyimine dayalı olarakILARIS, SJİA’lı hastalarda MAS insidansını artırır görünmemekle birlikte, kesin bir sonuççıkarılamamaktadır.

ILARIS’in içeriğinde yardımcı madde olarak sükroz bulunmaktadır. İlacın uygulama yolu nedeni ile herhangi bir uyarı gerekmemektedir.

ILARIS ile diğer tıbbi ürünler arasındaki etkileşimler resmi çalışmalarda incelenmemiştir.

Başka bir IL-1 blokeri ile TNF inhibitörlerinin birlikte uygulandığı durumda ciddi enfeksiyon insidansının yükseldiği bildirilmiştir. ILARIS’in TNF inhibitörleri ile birlikte kullanılmasıönerilmez; çünkü bu durum ciddi enfeksiyon riskini arttırabilir.

Karaciğer CYP450 enzimlerinin ekspresyonu, IL-1 beta gibi kronik enflamasyonu uyaran sitokinler tarafından baskılanabilir. Böylece, kanakinumab gibi güçlü sitokin inhibitör tedavisiuygulandığında CYP450 ekpresyonu geri döndürülebilir. Bu, dozun kişiye göre ayarlandığıdar bir terapötik indekse sahip CYP450 substratları için klinik açıdan önemlidir. Bu tip birtıbbi ürünle tedavi edilen hastalarda kanakinumabın başlatılmasını takiben, etki ya da ilaçetken maddesinin konsantrasyonu terapötik olarak izlenmeli ve tıbbi ürünün dozu kişiye göregerekli oldukça ayarlanmalıdır.

Eğer mümkünse, ILARIS ile tedavi başlatılmadan önce pediyatrik ve yetişkin hastaların tüm immünizasyonlarının tamamlanması önerilmektedir (bkz bölüm 4.4 Özel kullanım uyarılarıve önlemleri).

Sağlıklı yetişkin insanlarda yapılan bir çalışmanın sonuçları, ILARIS’in 300 mg’lık tek dozunun, grip ve meningococcus bazlı glikolize protein aşıları ile bağışıklama sonrasındaantikor cevaplarının başlamasını ve devamlılığını etkilemediğini göstermiştir.