HYTRIN 5 mg 30 tablet Kullananlar

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.HYTRIN kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

HYTRIN'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer:

— Terazosine veya bu ilaçlardan birine karşı alerjikseniz: alfuzosin, indoramin, prazosin, tamsulosin, doksazosin veya HYTRIN tabletlerinin içindeki diğer maddelerden birine karşı alerjiniz varsa (bakınız yukarıda Yardımcı Maddeler)

Hamilelik

HYTRIN'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

Eğer:

— Konjestif kalp yetmezliği, yüksek tansiyon tedavisi görüyorsanız veya tansiyonu düşürmek için ya da başka nedenlere ilaç almakta iseniz,

— Sertleşme güçlüğü için ilaç alıyorsanız ya da ADE inhibitörleri veya diüretikler (idrar söktürücüler) grubuna giren ilaçlar alıyorsanız,

— Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

— Daha önce idrar yaparken düşmüş ya da bayılmışsamz,

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

HYTRIN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

HYTRIN'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Hamilelik

 İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

 HYTRIN 'nin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

• Doktor tarafından özellikle önerilmediği sürece hamilelik esnasında HYTRIN kullanmamalıdır.

• Tedaviniz .sırasında hamile olduğunuzu farkederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

 İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

• Terazosinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç anne sütüne geçtiğinden emziren annelere terazosin verilirken dikkatli olunmalıdır.

Araç ve makina kullanımı

Her farklı dozdaki ilk HYTRIN tabletini aldıktan sonra 12 saat süreyle araba veya ağır makine kullanmaktan kaçınmak gerekir.

HYTRIN ile uyuşukluk ya da uyuklama ortaya çıkabilir. Araba veya ağır makine kullanmak zorunda olan kişilerin dikkatli olması gerekir.

HYTRIN'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

HYTRIN'nin içeriğinde bulunan yardımcı maddelerde laktoz bulunmaktadır. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Başka ilaçların HYTRIN ile birlikte alınması konusunda doktorunuzla konuşunuz. Doktorunuza danışmadan reçetesiz ilaçlar veya ilaç benzeri ürünler almayınız. Size reçete yazan her doktora HYTRIN almakta olduğunuzu söyleyiniz.

Yüksek kan basıncı ya da prostat büyümesi için alfa-blokör tedavisi alan bazı hastalarda hızlı oturma ya da kalkma sırasında oluşan düşük kan basıncının yarattığı baş dönmesi ya da denge bozukluğu görülebilir. Bazı hastalarda bu semptomlar, alfa-blokörlerle birlikte erektil işlev bozukluğu (impotens) için de ilaç kullanılırsa görülür. Bu semptomların görülme ihtimalini azaltmak için erektil işlev bozukluğu için ilaç kullanımına başlanmadan önce alfa-blokörün günlük dozunun düzenli olarak alınıyor olması gerekir.