HYPERHAES INT. inf. için çözelti Dozu

Fresenius Kabi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hyperhaes dozu, Hyperhaes dozaj, Hyperhaes doz aşımı, Hyperhaes uygulama, Hyperhaes kullanım şekli, Hyperhaes kullanımı, Hyperhaes kullanım süresi, Hyperhaes açmı tokmu, Hyperhaes nedir, Hyperhaes ne için kullanılır, Hyperhaes nasıl kullanılır, Hyperhaes faydaları, Hyperhaes etkileri, Hyperhaes günde kaç kez, Hyperhaes sabah mı akşam mı, Hyperhaes fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Maksimum doz:

HYPERHAES, tek bir intravenöz bolus dozu şeklinde uygulanacaktır, (yaklaşık 4 ml/kg vücut ağırlığı: 60-70 kg vücut ağırlığında bir hasta için 250 ml)

Uygulama süresi

HYPERHAES sadece tek dozluk uygulamalar için hazırlanmıştır. İnfüzyonun tekrarlanması önerilmez.

HYPERHAES uygulamasından hemen sonra tedaviye standart hacim tamamlama çözeltileri (Ör. elektrolitler ve kolloidler) ile devam edilmelidir. Doz hastanın ihtiyacına göre ayarlanmalıdır.

Hidroksietil nişasta içeren ürünler ile standart hacim tedavisine devam edildiği durumlarda; HYPERHAES içinde uygulanan 15 g HES 200/0,5 başlangıç dozu total kümülatif doza dahil edilmelidir.

Diğer bütün yapay kolloidlerde olduğu gibi anafilaktik reaksiyon riski vardır. Hastalar dikkatle izlenmelidir. Herhangi bir anafilaktik semptom veya belirti ortaya çıkarsa tedaviye devam edilmemelidir.

Uygulama şekli:

HYPERHAES tek bir intravenöz bolus dozunda veya basınçlı infüzyon şeklinde (2-5 dak. içinde bir tam doz) uygulanmalıdır.

HYPERHAES’in ozmolaritesi çok yüksek olmasına rağmen, periferal yolla uygulanabilir. Eğer mümkünse santral venöz yol tercih edilir ama şart değildir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Ağır karaciğer yetmezliği ve anürili böbrek yetmezliğinde kullanılmamalı ya da sadece dikkatli bir yarar/risk değerlendirmesinden sonra kullanılmalıdır.
Pediyatrik popülasyon:
HYPERHAES’in çocuklarda güvenilirliği ve etkinliği

saptanmamıştır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı hipematremiye neden olabilir. Bu durumda, sıvı kompansasyonu ve hipervolemik koşullarda mecburi diürez indüksiyonuna başlanmalıdır.