HYDRYLLIN 100 ml şurup Yan Etkileri

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hydryllin yan etkileri, Hydryllin etkileri, Hydryllin zararları, Hydryllin belirtileri, Hydryllin uyarılar, Hydryllin önlemler, Hydryllin kilo aldırırmı, Hydryllin zayıflatırmı, Hydryllin zehirlenmesi, Hydryllin cinsellik, Hydryllin sorunlar, Hydryllin uykusuzluk, Hydryllin bağımlılık, Hydryllin bırakma bilgilerini içerir.

4. Olası yan etkileri nelerdir?

Tüm ilaçlar gibi HYDRYLLIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır. Çok yaygın: 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1000 hastanın birinden az görülebilir. Çok Seyrek: 10000 hastanın birinden az görülebilir.

Asağıdakilerden biri olursa, HYDRYLLIN'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Yüzün, dudakların ve dilin şişmesi

• Deri döküntülerini kapsayan alerjik reaksiyonlar (cildin şiddetli olarak kabuklanması ve kızarması) ve kaşıntı

• Sara ve uyuşma

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin HYDRYLLIN ' e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz:

• Çarpıntı (palpitasyon)

• Titreme (tremor)

• İdrar yapmada güçlük

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

• Sersemlik, halsizlik, bulanık görme

• Ağızda burunda ve boğazda kuruma

• Karın ağrısı

Bunlar HYDRYLLIN'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Uyuşukluk, uyku hali, ağız, burun ve boğaz kuruluğu görülebilir. Çocuklarda ise yüksek dozda kullanıma bağlı olarak uykusuzluk ve huzursuzluk meydana gelebilir. Nadiren deri döküntüleri, görmede bulanıklık, hipotansiyon, iştahsızlık, ışığa duyarlılık, çarpıntı, baş ağrısı ve idrar retansiyonu görüldüğü de rapor edilmiştir. Ancak, tüm bu yan etkiler geri dönüşümlüdür ve ilaç kullanımına son verildiğinde tamamen ortadan kalkar.