HUMALOG MIX 25 100 IU/ml 3ml x5 kartuş Yan Etkileri

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Humalog Mix yan etkileri, Humalog Mix etkileri, Humalog Mix zararları, Humalog Mix belirtileri, Humalog Mix uyarılar, Humalog Mix önlemler, Humalog Mix kilo aldırırmı, Humalog Mix zayıflatırmı, Humalog Mix zehirlenmesi, Humalog Mix cinsellik, Humalog Mix sorunlar, Humalog Mix uykusuzluk, Humalog Mix bağımlılık, Humalog Mix bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi HUMALOG MIX’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, HUMALOG MIX25'i kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

 Kan şekerinin düşmesi (hipoglisemi)

 Sistemik alerji

Kendini aşağıdaki belirtiler ile gösterir.

- Tüm vücutta döküntüler

- Nefes almada zorluk

- Hırıltılı solunum

- Kan basıncında düşme

- Kalp atışında hızlanma

- Terleme

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin HUMALOG MIX25'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

 Lokal alerji: Bazı insanlar insülin enjeksiyonu yapılan bölgede kızarıklık, şişme veya kaşıntı hissedebilir. Bu durum genellikle birkaç gün veya hafta içerisinde düzelir.

 Enjeksiyon bölgesi değişiklikleri: Sık enjeksiyona bağlı olarak o bölgede derinin kalınlaşması (lipodistrofi). Eğer enjeksiyon bölgesinde derinizin kalınlaştığını veya çukurlaştığını fark ederseniz doktorunuza bildiriniz.

Bunlar HUMALOG MIX25'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması