HIPPURIN 1 gr 28 film tablet {8699530090029} Dozu

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hippurin dozu, Hippurin dozaj, Hippurin doz aşımı, Hippurin uygulama, Hippurin kullanım şekli, Hippurin kullanımı, Hippurin kullanım süresi, Hippurin açmı tokmu, Hippurin nedir, Hippurin ne için kullanılır, Hippurin nasıl kullanılır, Hippurin faydaları, Hippurin etkileri, Hippurin günde kaç kez, Hippurin sabah mı akşam mı, Hippurin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Maksimum antibakteriyel aktivite için idrarın asit olması gereklidir (pH 5.5 veya daha az). İdrarı alkali yapıcı ilaç ve yiyecekler yasaklanmalı, askorbik asit gibi asitlendirmeye yardımcı ilaçlar verilmelidir. İdrar pH’ sı asit yapılamıyorsa tedavi kesilmelidir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler: sabah akşam 1’ er tablet yemeklerden sonra alınır. Kateter takılan hastalarda günlük doz günde 3 defa 1 tablete çıkarılabilir. Genellikle yetişkinlerde günlük maksimum doz 4 gramdır.

Uygulama şekli:

Yalnızca ağız yoluyla kullanım içindir.

Tabletler bölünebilir ya da hastanın tercihine göre bir bardak meyve suyu ya da süt ile birlikte alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / karaciğer yetmezliği:

Ciddi böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi ya da GFR < 10 ml / dak.) ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımı kontrendikedir. Hafif (20 - 50 ml / dak.) ya da orta (10 - 20 ml / dak.) şiddette böbrek yetmezliği mevcudiyetinde kullanılabilir.

Pediyatrik popülasyon: 6 yaşından küçük çocuklarda: Önerilmez

6 - 12 yaş arası çocuklarda: sabah akşam 1/2 veya 1 tablet yemeklerden sonra alınır.

12 yaşından büyük çocuklarda: Yetişkin dozları kullanılır.
Geriyatrik popülasyon:

Metenamin hippurat ile yapılan klinik çalışmalar, geriyatrik hastaların, yetişkinlerden farklı bir yanıt verip vermeyeceğini belirlemek için, 65 yaş ve üstü

Doz aşımı ve tedavisi

Metenamin hippuratın akut toksisitesi üzerine kısıtlı bilgi mevcuttur. Köpekler ve sıçanlar, tek doz IV olarak uygulanan 600 mg / kg metenamin hippuratı toksik etki bulgusu olmadan almışlardır.

Doz aşımı meydana gelirse, kusma indüklenerek ya da gastrik lavaj yolu ile ilacın emilimi en aza indirilmelidir, takiben aktif kömür uygulanmalıdır. Uygun hidrasyon sürdürülmelidir ve oral ya da parenteral sıvı verilmelidir.