HIPERSAR COMBO 20/5 mg 28 film tablet Nedir

Ufsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hipersar Combo nedir, Hipersar Combo ne için kullanılır, Hipersar Combo ne ilacı, Hipersar Combo neye yarar, Hipersar Combo ne işe yarar, Hipersar Combo neye iyi gelir, Hipersar Combo kullananlar, Hipersar Combo kullanımı, Hipersar Combo uygulama, Hipersar Combo etkileri, Hipersar Combo faydaları bilgilerini içerir.

2.HIPERSAR COMBO nedir ve ne için kullanılır?

HIPERSAR COMBO olmesartan medoksomil ve amlodipin (amlodipin besilat olarak) adında iki etkin madde içerir. Bu maddelerin ikisi de yüksek kan basıncınızın (hipertansiyon) düşürülmesi için kullanılır.

HIPERSAR COMBO 28 film tablet halinde kullanıma sunulmuştur.

Eğer, yüksek kan basıncı uzun süre devam ederse beyin, kalp ve böbreklerdeki kan damarlarını tahrip edebilir ve inmeye, kalp yetmezliğine ya da böbrek yetmezliğine yol açabilir. Kan basıncının normal düzeye düşürülmesi, bu bozuklukların ortaya çıkma riskini azaltır.

  • Olmesartan medoksomil, kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşüren “anjiyotensin-II reseptör antagonistleri” olarak adlandırılan ilaç sınıfındandır.
  • Amlodipin “kalsiyum kanal blokörleri” olarak adlandırılan ilaç sınıfındandır. Amlodipin damar duvarlarının içerisine kalsiyumun girmesini durdurarak kan damarlarının kasılmasını durdurur ve böylece kan basıncını düşürür.

Bu maddelerin ikisinin de etkisi kan damarlarının kasılmasını durdurmaya katkıda bulunur, böylece kan damarları gevşer ve kan basıncı azalır.