HEPSYL 245 mg 30 film tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepsyl nedir, Hepsyl ne için kullanılır, Hepsyl ne ilacı, Hepsyl neye yarar, Hepsyl ne işe yarar, Hepsyl neye iyi gelir, Hepsyl kullananlar, Hepsyl kullanımı, Hepsyl uygulama, Hepsyl etkileri, Hepsyl faydaları bilgilerini içerir.

1. HEPSYL Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

HEPSYL 245 mg film tablet, damla şeklinde ve açık mavi renklidir.

HEPSYL 245 mg film tablet, 30 veya 90 tablet içeren şişelerde tedarik edilmektedir.

HEPSYL, yetişkinlerde bir hepatit B virüsünün (HBV) etken olduğu kronik hepatiti tedavi etmek için kullanılır.

HEPSYL, aynca 18 yaş üstü yetişkinlerde İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü (HIV) enfeksiyonuna yönelik bir tedavidir.

Hepatit B virüsü (HBV) açısından HEPSYL ile tedavi edilmek için HIV enfeksiyonunuzun olması gerekmez.

HEPSYL, etkin madde tenofovir disoproksil içerir. Bu etkin madde, hepatit B virüsünü veya HIV ya da her ikisini tedavi etmek için kullanılan antiviral veya antiretroviral bir ilaçtır. Tenofovir, genellikle NRTI olarak bilinen bir nükleotid revers transkriptaz inhibitörüdür ve virüslerin kendilerini yeniden üretmesi için esas olan enzimlerin (hepatit B'de DNA polimeraz, HlV'de revers transkriptaz;) normal çalışmasını engelleyerek çalışır. HlV'de, HEPSYL, HIV enfeksiyonunu tedavi etmek için her zaman diğer ilaçlarla kombine halde kullanılmalıdır.

Bu ilaç, HIV enfeksiyonunun çaresi değildir. HEPSYL'i alırken, yine HIV enfeksiyonu ile ilişkili enfeksiyonlar veya başka hastalıklar geliştirebilir.

Aynca başkalanna da HIV veya HBV bulaştırabilirsiniz; dolayısıyla, başkalannı enfekte etmekten kaçınmak için önlemler alınması önemlidir.