HEPA-MERZ infüzyon konsantesi 10 mg/amp 10 ampül Dozu

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Hepa-Merz dozu, Hepa-Merz dozaj, Hepa-Merz doz aşımı, Hepa-Merz uygulama, Hepa-Merz kullanım şekli, Hepa-Merz kullanımı, Hepa-Merz kullanım süresi, Hepa-Merz açmı tokmu, Hepa-Merz nedir, Hepa-Merz ne için kullanılır, Hepa-Merz nasıl kullanılır, Hepa-Merz faydaları, Hepa-Merz etkileri, Hepa-Merz günde kaç kez, Hepa-Merz sabah mı akşam mı, Hepa-Merz fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde önerilmemiş ise günde en fazla 4 ampul verilir. Hastanın durumunun ciddiyetine göre yeni başlayan bilinç bulanıklığı (prekoma) veya bilinç bulanıklığı (koma) hallerinde 24 saat içinde 8 ampul verilebilir.

L-ornitin-L-aspartat’ın maksimal infüzyon hızı saatte 5 g’dır (bir ampulün içeriğine eşdeğerdir).

Uygulama şekli:

İnfüzyon solüsyonuna ampülün içeriği ilave edilir ve bu şeklide hastaya verilir. HEPA-MERZ, normalde kullanılan infüzyon solüsyonlarına rahatça karıştırılabilir.

Venöz kapasite göz önünde bulundurularak, infüzyon hacmi ayarlanır.

HEPA-MERZ infüzyon konsantresi, arter içine uygulanmamalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli renal yetmezlik durumunda kullanılmamalıdır. Referans değer olarak, serum

kreatinin değeri kullanılır. Bu değerin 3 mg/100 ml’den fazla olması halinde

HEPA-MERZ kullanılmamalıdır. Serum kreatinin değerinin 3 mg/100 ml veya bu değerin altında olduğu durumlarda HEPA-MERZ kullanımına devam edilir.

Eğer karaciğer işlevinde tahribat varsa, hastanın durumuna bağlı olarak, infüzyon hızı ayarlanmalıdır. Bu şekilde, ortaya çıkabilecek bulantı ve kusma önlenebilir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklardaki deneyimler sınırlıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Şimdiye kadar L-ornitin L-aspartat’ın aşırı dozda uygulanmasından kaynaklanan bir intoksikasyon bulgusu bildirilmemiştir. Doz aşım vakaları, semptomatik tedavi gerektirir.