HAVRIX PED. 720 mcg 1 enjektör Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Havrix nedir, Havrix ne için kullanılır, Havrix ne ilacı, Havrix neye yarar, Havrix ne işe yarar, Havrix neye iyi gelir, Havrix kullananlar, Havrix kullanımı, Havrix uygulama, Havrix etkileri, Havrix faydaları bilgilerini içerir.

2.HAVRIX PED. nedir ve ne için kullanılır?

HAVRIX PEDİYATRİK 1-15 yaş (15 yaş dahil) aralığındaki çocuklar ve adölesanlarda hepatit A hastalığını önlemek amacıyla kullanılır. Aşı, vücudun bu hastalığa karşı kendi koruma sistemini (antikorları) oluşturmasını sağlayarak etki eder. Hepatit A ’ ya karşı koruyucu antikorların oluşması 2-4 hafta arası bir süre alır.

Hepatit A karaciğeri etkileyebilen bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalığa hepatit A virüsü neden olur. Hepatit A virüsü insandan insana yiyecek ve içecek veya atık su karışmış suda yüzme yoluyla bulaşabilir. Hepatit A belirtileri virüsle temas edildikten sonraki 3-6 hafta içinde görülmeye başlanır. Bu belirtiler bulantı, ateş, ağrı ve sızıdır. Birkaç gün sonra gözün beyaz kısımlarında ve deride sararma (sarılık) oluşabilir. Belirtilerin şiddeti ve türü farklılık gösterebilir. Küçük çocuklarda sarılık

görülmeyebilir. Birçok birey tamamen iyileşebilmektedir; ancak, bu hastalık bireyleri yaklaşık 1 ay süresince hasta edecek kadar ciddidir.

Aşılanma, bu hastalığa karşı korunmanın en iyi yoludur. Aşı içerisindeki bileşenlerin hiçbiri bulaşıcı değildir.

Bu aşının yapılması sadece hepatit A’ya karşı koruyucudur. Diğer tip hepatit virüslerine ve karaciğer iltihabına neden olan diğer hastalıklara karşı etkisizdir.

HAVRIX PEDİYATRİK, enjeksiyonluk süspansiyon içeren kullanıma hazır cam enjektörde (0.5 mL) sunulmaktadır.

Süspansiyon, beyaz renkte ve süt kıvamındadır.